Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Muhtar bile seçilemez" manşeti atan Ertuğrul Özkök: Olağanüstü işler yaptı

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aldığı siyasi yasak kararı için "Muhtar bile seçilemez" başlığı atan Ertuğrul Özkök, bugünlerde ise "Tayyip Erdoğan bütün dünyanın kafasına 'Türklerle oynamayın. Türkiye büyük devlettir' imajını yerleştirdi" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Uzun yıllar, Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yapan Ertuğrul Özkök, 24 Eylül 1998'de o dönem siyasi yasak kararı alan Recep Tayyip Erdoğan için attığı başlığın tam tersini söylemesiyle bir kez daha gündemde. 

"TÜRKİYE BÜYÜK DEVLETTİR' İMAJINI YERLEŞTİRDİ"
Özkök, TV100'de Cengiz Semercioğlu ile yaptığı Cengiz ile Ahtapot programında "Kimsenin inkar etmeyeceği olağanüstü işler yaptı. Geçen gün denize indirilen Anadolu gemisi, sanayi falan. Bunları kimse inkar edemez. Yapılan altyapılar, yollar, köprüler. Bunları kimse inkar edemez. Bir de inkar edilmeyecek bir yanı daha var. Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi bütün dünyanın kafasına 'Türklerle oynamayın. Türkiye büyük devlettir' imajını yerleştirdi. Şimdi bunlar Tayyip Erdoğan, seçimi kaybetse de inkar edilmeyecek, kazara devam etse de inkar edilmeyecek gerçekler. " ifadelerini kullandı. 

"MUHTAR BİLE SEÇİLEMEZ" DEMİŞTİ
Ertuğrul Özkök, Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yaptığı dönemde 24 Eylül 1998 tarihinde attığı başlıkla hala gündemde. Özkök, İBB Başkanı olduğu dönemde okuduğu şiir nedeniyle DGM'de yargılanan ve siyasi yasak cezası verilen Recep Tayyip Erdoğan için "Muhtar bile seçilemez" manşetini atmıştı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, ilerleyen yıllarda Başbakan ve Cumhurbaşkanı seçilmesiyle Özkök'ün bu manşetini sık sık tekrarladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ihracat rakamları açıklaması Gündem Acılı anneden feryat: Ceza yok, korkma gel! Siyaset İlk SİHA gemisi TCG Anadolu'yu inceleyen Bakan Akar: Yunan siyasilerin yaptıkları tek şey ağlamak Gündem İstanbul sise teslim Gündem