Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özbekistan'da: Batı Filistin'e sessiz

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan’ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Ekonomik Teşkilatı Liderler Zirvesi’nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki açıklamalarında Filistin ile ilgili, "Charlie Hebdo olayında 25 kişi öldürülmüştü. Dünya liderleri Paris'te hep birlikte yürüyüş yaptılar. Şu an 11 bin çocuk-kadın öldürüldü. Dünya sessiz. Başta  Amerika, Batı hepsi sessiz." dedi.

Abone ol

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan’ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Ekonomik Teşkilatı Liderler Zirvesi’nde konuştu.

Erdoğan, buradaki açıklamalarında ekonomik hamlelere değinirken tüm dünya halkının tepki gösterdiği İsrail'in Filistin'e uyguladığı soykırımdan da söz etti. 

Cumhurbaşkanı, Batı'nın adaletsiz tavrını "Charlie Hebdo olayında 25 kişi öldürülmüştü. Dünya liderleri Paris'te hep birlikte yürüyüş yaptılar. Şu an 11 bin çocuk kadın öldürüldü. Dünya sessiz. Başta  Amerika, Batı hepsi sessiz" sözleriyle gözler önüne serdi.

"FİLİSTİN BAYRAĞINA DAHİ TAHAMMÜL EDEMİYORLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

Saygıdeğer başkanlar, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Dönem başkanlığını devralan Özbekistan Cumhurbaşkanı'na misafirperverliği için şükranlarımı sunuyorum.

Sürekli insan hak ve hürriyetlerinden demokrasiden bahseden Batılı ülkeler İsrail'in bu katliamlarını uzaktan seyrediyor. Bırakın çocuk katillerini eleştirmeyi ateşkes çağrısı yapamayacak kadar acziyet içerisindeler. Filistin bayrağına dahi tahammül edemiyorlar.

"GAZZE'DEKİ KARDEŞLERİMİZ İÇİN GÜÇLÜ BİR DAYANIŞMA GERÇEKLEŞTİRİLECEK"

Gelişmeler, Müslümanlar olarak birliğimizi güçlendirmemiz gerektiğini bizlere bir kez daha göstermektedir. Diplomatik girişimlerimizi sürdürüyoruz. Eşimin himayesinde 15 Kasım tarihinde İstanbul'da Devlet ve Hükümet Bakanları'nın eşlerinin katılımıyla uluslararası bir toplantı gerçekleştirilecek. Gazze'deki kardeşlerimiz için güçlü bir dayanışma gerçekleştirilecek.

Müslümanlar olarak birliğimizi güçlendirmeliyiz. Çatışmaların önlenmesi için diplomatik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugüne kadar 230 tonu aşan insani yardım malzemesini sevk ettik. Akan kanın durması için sergileyeceğimiz tavır çok önemli. Birlikte sesimizin yükseltilmesi çok ama çok kıymetli.

"7 EKİM'DEN BERİ BATI'NIN İKİYÜZLÜLÜĞÜNE ŞAHİT OLUYORUZ"

Gazze'ye saldırılar 34. gününde devam ediyor.  İsrail'in katlettiği sivillerin yüzde 73'ü kadın ve çocuk. 7 Ekim'den beri Batı'nın ikiyüzlülüğüne şahit oluyoruz.

"CHARLİE HEBDO OLAYINDA..."

Charlie Hebdo olayında 25 kişi öldürülmüştü. Dünya liderleri Paris'te hep birlikte yürüyüş yaptılar. Şu an 11 bin çocuk kadın öldürüldü. Dünya sessiz. Başta  Amerika, Batı hepsi sessiz.

Çocuk ve kadın. Her gün televizyonlarda izliyoruz. Burada özellikle ekonomik işbirliği teşkilatı olarak hep birlikte Müslümanlar olarak sesimizi bugün yükseltmeyeceksek ne zaman yükselteceğiz.

"20 YILDIR HAYATA GEÇİRİLEMEYEN TEŞKİLATI TİCARET ANLAŞMASINI YÜRÜRLÜĞE KOYMALIYIZ"

Daha şeffaf daha adil ekonomi sistemine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduk. İnsan odaklı girişimlerimizi sürdürüyoruz. 500 milyon nüfusu ile teşkilat bu açıdan şüphesiz önemli konuma sahip. Üyelerin birbiri ile ticaretinin 85 milyar dolara tekabül etmesi düşündürücü. Bu rakam bize yakışmıyor. 100 milyara çıkarılması için gayretimizi artırmalıyız. 20 yıldır hayata geçirilemeyen teşkilatı ticaret anlaşmasını yürürlüğe koymalıyız. Ekobank'ın tüm üyelerin katılımı ile faal hale getirilmesi bu maksada hizmet edecek.

"BAKÜ'DE KURULACAK TEŞKİLAT TEMİZ ENERJİ ŞARTINI İMZALAMAYA DAVET EDİYORUM"

Erzurum'un 2025 yılı turizm başkenti seçilmesi için verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum.

TANAP başta olmak üzere enerji yatırımları ile bölgemizin enerji güvenliğine katkılarda bulunuyoruz. Teşkilatın üyeleri olarak adımlarımızla bu alanda daha fazla rol alabiliriz. Birlikten kuvvet doğar. Yenilenebilir enerji gibi temiz enerji için yatırımlarımızı artırmamız faydalı olacak. Bakü'de kurulacak teşkilat temiz enerji şartını imzalamaya davet ediyorum. Hepimizin üzerine düşeni yapması lazım. Eşimin öncülüğünde 2017'de sıfır atık ahreketini başlattık.

Doğu Batı orta koridoru değeri daha fazla artmıştır. Geliştirmek için gayretle hareket etmeliyiz. Saflarımızı sıkıştırmalıyız.

Karabağ'da 30 yılı aşkın işgalin sona ermesi ile bölgede barışa bir adım daha yaklaştık. Ermenistan'ın yükümlülüklerini yerine getirmesi süreci kolaylaştıracak. Ulaştırma hatlarının tesis edilmesi de stratejik öneme sahip.

"510 TONLUK GIDA YARDIMI TAŞIYAN TRENİMİZ YOLA ÇIKTI"

Depremle sarsılan Afgan halkına yardımlarımızı sürdürüyoruz. 510 tonluk gıda yardımı taşıyan iyilik trenimiz yola çıktı. Bundan sonra da zor zamanlarında yanlarında olacağız.

Teşkilatın gözlemci üyesi olan KKTC'nin Ersin Tatar tarafından temsil edilmesi önemli bir mesajdır. Teşkilat üyeleri olarak haksız şekilde baskı altında tutulan KKTC'nin sesini duyurmak hepimizin sorumluluğudur. KKTC ile ilişkilerin geliştirilmesi çağrımı tekrarlıyorum.

Gazze'deki kanser hastası çocukları Türkiye'ye getirmeye başlayacağız Gündem Aday olmak isteyen Gazze'ye bağış yapacak Gündem Yargıtay Cumhuriyet Başsav Can Atalay kararına ilişkin konuştu Gündem 32 ilde Narkogüç operasyonu! 210 şüpheli yakalandı 3. Sayfa