Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Millet İttifakı'nın ortaklarından Meral Akşener'e: Hani Noter, hani kumar masası

Askerlere yönelik eleştiride bulunanlara tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nerede terörist varsa tepesine ineceğiz. Muhalefetin başındaki zat Demirtaş'ı kurtarma peşinde. HDP'ye verilecek her taviz PKK'ya verilmiş demektir. Meral Hanım esip gürlüyorsun. Neden geri vitese taktın masaya oturdun? Hani Noter, hani kumar masası" dedi. 

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Haber ve ATV ortak yayınında seçim tartışmaları başta olmak üzere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nerede terörist varsa tepesine ineceğiz. Muhalefetin başındaki zat Demirtaş'ı kurtarma peşinde. HDP'ye verilecek her taviz PKK'ya verilmiş demektir. Meral Hanım esip gürlüyorsun. Neden geri vitese taktın masaya oturdun? Hani Noter, hani kumar masası" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

"HDP'ye verilecek her taviz PKK'ya; yani Kandil'e verilmiş demektir. Aylar önce masanın altında bir yedinci ortak var demiştim. Belki birileri onu hiç kaale almadı. Yedinci ortak şu anda tam manasıyla ana muhalefetin başının ziyaretiyle ortaya çıkmış oldu. Partisinde veya parti genel merkezinde ziyaret değil; parlamentodaki grup odasında kendilerini ziyaret etti. Kendi ifadeleriyle kumar masasındakilerinin sadece HDP'ye değil her birinin bir diğerine bakışı da arızalı. Meral Hanım esip gürlüyorsun. Hani kumar masası, hani noter? Ne oldu sana! Niye geri vitese taktın da dönüp masaya oturdun?

"ŞU TABLOYA BAKIP DA ÜZÜLMEMEK ELDE DEĞİL"
Bir milletvekili niçin ayrıldı? Neden ayrıldı? Biz bunlarla bir arada olamayız dedi. 7'li Masa henüz hiçbir şey yapmamış olmamasına rağmen şimdiden yorgundur, bitiktir. Karşımızda kaybedilenler kulübü gibi bir masa var. Kendi başarısıyla, yeteniğiyle bir yere gelmiş olan var mı? Yok. Kimi kasetle iş başına geldi. Kiminin elinden biz tuttuk, Başbakan yaptık, bakan yaptık. Bu masadakiler aralarındaki kavgayı, birbirine verdikleri tavizleri demokrasi diye yutturmaya çalışıyorlar. Şu tabloya bakıp da üzülmemek elde değil. Partinin sözcüsü hanımefendiye inanmıyor ve partisinden istifa ediyor. Bu masanın başını ilk andan beri CHP ve HDP çekiyor. Diğerleri bu masanın yancısı."

Dikkat et! Benim adım Tayyip SEÇİM 2023 Okay Karacan: Yayın için 10 kilometre yürüdüm Gündem Adana'da korkutan deprem Gündem Muharrem İnce'nin intikamı Gündem