Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kamu işçisi zammını açıkladı! İşte en düşük kamu maaşı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Beştepe'de açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Bu toplu iş sözleşmesi çerçevesiyle, refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz, böylece en düşük kamu işçisi ücretini 15 bin liraya çıkıyor." ifadelerine yer verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kamudaki gazi, terör mağduru ve şehit yakını işçilerin çıplak ücretlerine yüzde 10’luk ilave zam yapıldığını da duyurdu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Beştepe'de açıklamalarda bulundu.

Kamu işçisinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle imzaladı.

"MİLLETİMİZİN HUZURUNDAYIZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarımızın yapmış oldukları görüşmeler üzerinde ben de vicdanımı, değerlerimi bunları bir kenara koymadan ülkemin de menfaatlerini bir kenara koymadan şöyle hesabi olmanın ötesinde hasbi bir değerlendirme yapalım istedim. Bu hasbi değerlendirmenin neticesinde bana gelen bilgileri aşmaya gayret ettim. Çalışma hayatımızın kıymetli temsilcilerini ve bunun yanında onların uzandığı tüm aile efradı düşünerek bugüne hazırlığımızı yaptık. Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü imza töreni vesilesiyle milletimizin huzurundayız. Bu protokol ile yaklaşık 700 bin kardeşimizin 2023-2024 döneminde alacağı ücretin çerçevesini belirliyoruz." şeklinde konuştu.

EN DÜŞÜK MAAŞ NE KADAR?
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Bu toplu iş sözleşmesi çerçevesiyle, refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz, böylece en düşük kamu işçisi ücretini 15 bin liraya çıkıyor." ifadelerine yer verdi.

Erdoğan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;
Refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz. En düşük kamu işçisi ücretini de 15 bin liraya çıkarıyoruz. Ayrıca gazi, terör mağduru ve şehit yakını işçilerimizin çıplak ücretlerine yüzde 10'luk ilave yapıyoruz. Fazla çalışma ücretlerinde ise yüzde 70'lik artışa gidiyoruz. Gece çalışanların ücretlerini de yüzde 8 zamlı ödenmesini öngörüyoruz. Giyim ve yemek rakamlarını güncelleyerek ücret zammı oranında artırıyoruz. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuşmasında şunları kaydetti;
Demokratik sistemin en önemli müesseselerinden biri toplu sözleşme müessesesidir. Toplu sözleşme bir ülkede serbestçe işliyorsa, işveren ve işçiler toplu pazarlığı gerçekleştiriyorlarsa demokrasinin işleyişi sağlıklı demektir. Yaklaşık 700 bini aşkın kamu işçisi için bir araya gelip sürdürdüğümüz toplu sözleşmelerde belli bir aşamaya geldik. Bu aşamaları Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız Başkanlık sisteminin etkinliğini değerlendiren bir uygulamayı bugün bir karar olarak açıklayacaklardır.

TERÖR MAĞDURLARINA EK ZAM
Cumhurbaşkanı Erdoğan kamudaki gazi, terör mağduru ve şehit yakını işçilerin çıplak ücretlerine yüzde 10’luk ilave zam yapıldığını da duyurdu.

Seçimlerde liderlerin oy kullanacakları yerler belli oldu SEÇİM 2023 Son dakika! MİT 'Deniz Bahri' kod adlı teröristi etkisiz hale getirdi Gündem Dünya basınında gündem Türkiye'deki seçim! SEÇİM 2023 Son dakika! Marmara'da 3.8'lik deprem! AFAD ve Kandilli'den açıklama! Gündem