Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e çağrı: Soykırıma varan operasyonlar derhal durmalı

7 Ekim Cumartesi günü Hamas'ın silahlı kanadı Izzeddin Kassam'ın İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon gerçekleştirmesinin ardından başlayan İsrail - Hamas arasındaki çatışma devam ediyor. İşgalci İsrail, Gazze'de hastane, okul, cami ve kilise gibi yerleri bombalarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan İsrail'e çağrı geldi. Erdoğan, "İsrail soykırıma varan operasyonları derhal durdurmalı" dedi.

Abone ol

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'de başlayan çatışmalar devam ederken çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Katil İsrail, Gazze'de kadın, çocuk demeden sivil katliamı yaparken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan barış için dünya liderleriyle görüşmelerini sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün sosyal medya adresinden İsrail'in soykırıma varan operasyonlarını derhal durdurma çağrısında bulundu.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde: 

Gazze’ye yönelik saldırıların genişlemesi daha fazla acı, ölüm ve gözyaşından başka hiçbir şey getirmeyecektir.

Çocukları, kadınları, sivilleri katlederek; hastaneleri, okulları, camileri, kiliseleri bombalayarak güvenliğin sağlanamayacağı açıktır. Zulümle âbâd olunmaz.

İsrail yönetimi, hatadan geri dönmek, devlet aklıyla hareket etmek yerine, bölge dışı aktörlerin de kışkırtmasıyla örgüt gibi davranmaktadır.

Batılı ülkelerin teşvik ettiği, Batılı medya kuruluşlarının âdeta meşrulaştırma yarışına girdiği bu cinnet furyasından bölgemizin bir an önce kurtarılması gerekmektedir.

Tüm devletleri ve uluslararası kuruluşları bir an önce Gazze’de insani ateşkesin tesisine yönelik girişimlere samimiyetle destek olmaya davet ediyorum.

İsrail yönetimine sivillere yönelik saldırılarının kapsamını asla genişletmemesi ve soykırıma varan operasyonlarını derhâl durdurması çağrımızı yineliyorum.

Müslümanların, Yahudilerin, Hristiyanların ve bu topraklarda yaşayan herkesin emniyetini garanti edecek yeni mekanizmaların kurulmasıyla bölgemizin kalıcı istikrara kavuşacağına inanıyoruz.

Türkiye, daha fazla masum kanının akmaması, daha fazla insani trajedinin yaşanmaması ve Filistin’deki çatışmaların geri dönülmez noktaya varmadan çözümü için üzerine düşeni yapmaya devam edecektir.         

Usta gazeteci kalp krizi geçirdi! Gündem İsrail polisinden Habertürk kameramanına coplu saldırı! Gündem Denizli'de boşanmak istediği eşi tarafından 16 kez bıçaklanan kadın şikayetçi olmadı Gündem Dışişleri Bakanlığı'ndan tezkere açıklaması Gündem