Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Başakşehir Futbol Akademisi Açılış Programı'nda açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Futbol Akademisi Açılış Programı'nda açıklamalarda bulundu. 2024-2025 Türkiye Süper Ligi'nin bugün başlayacağına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Holiganlık futbola zarar verir" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Futbol Akademisi ve Kupa Meydanı Açılış Programı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Sizleri en kalbi duygularımla sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bugün Başakşehir ve Türk futbolu adına çok önemli bir projeyi hayata geçirmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Üst düzey bir futbol eğitimi için her türlü imkanın sağlandığı akademinin kulübe yeni bir soluk kazandıracağından eminim. İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü eşine az rastlanır başarılara imza attı.

Futbol akademimiz, 65 bin metre karelik bir tesis alanında. Üç adet mini futbol sahası, üç adet futbol sahası, 50 futbolcunun konaklayabileceği yatakhanesi, 250 kişilik yemekhane ve kafeteryası 800 araç kapasiteli otoparkı vs.

Kuruluşundan bu yana geçen 10 yıllık sürede İstanbul Başakşehir futbol kulübü kendi alanında eşine az rastlanır başarılara imza attı. Kulübümüz vefakar taraftarları, yıldız futbolcuları, hedefe kilitlenmiş yönetim kadrosuyla adını Türk futbolunun devleri arasına yazdırdı.

"HOLİGANLIK HER ŞEYDEN ÖNCE SPORUN RUHUNA ZARAR VERİR"

Futbola husumetin, holiganlığın girmesi her şeyden önce sporun ruhuna zarar verir. Herkesin tuttuğu bir takımı, oyununa hayranlık duyduğu bir oyuncusu vardır. Ama hiçbiri ülkemizin huzurundan daha önemli değildir. Sporun birleştiren, birliğimizi perçinleyen ruhuna çok fazla ihtiyaç duyuyoruz. Milyonların ilgiyle takip ettiği sporcularımızın da gençlerimize örnek olmalarını istiyoruz.

"BUGÜNE KADAR 38 YENİ STADYUMUN AÇILIŞINI YAPTIK"

Göreve geldiğimizin tarihten bugüne kadar 38 yeni stadyumun açılışını yaptık. Sporun tüm dallarına en büyük yatırımı yapan en güçlü desteği veren iktidar açık ara bizim iktidarımızdır.

Ülkemizin spor altyapısını komple yeniledik. Bizden önce spor kulüplerimiz temel sıkıntılarından biri ihtiyaçlarını bile karşılayacak stadyumlara sahip olmamalarıydı. Birçok takımımızın eli yüzü düzgün stadyumu dahi bulunmuyordu.

Tüm bunlara rağmen önümüzde halen kat etmemiz gereken daha çok mesafe olduğunun farkındayız. İnşallah moralimizi bozmadan, engelleri aldırmadan hatalarımızdan ders çıkartıp eksiklerimiz tamamlayarak hedeflerimiz ve bu hedeflere inşallah varacağız.

Taraftarın dişinden tırnağında artırıp formasını satın aldığı, maçına gittiği, şartlarını zorlama pahasına tüm imkanlarıyla desteklediği takımdan beklentisi de doğal olarak fevkalade yüksektir"

Konya diken üstünde! Gündem Dışişleri Bakanlığı: Gazze’de kalıcı ateşkes çabalarını takdir ediyoruz Dünya Instagram açılacak mı? Bakan Uraoğlu'ndan yeni açıklama Gündem Hakan Fidan'dan uluslarası kamuoyuna çağrı Gündem