Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'ndan memur maaşı düellosu! Son rakamlar memur sevindirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki çay fiyatı rekabetinin ardından gündem memur maaşına döndü. Kılıçdaroğlu'nun yaptığı "en düşük memur maaşı net 21 bin 265 lira seviyesinde olacak" açıklamasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan cevap geldi. Erdoğan yaptığı açıklamada, "En düşük memur maaşı 22 bin TL'yi bulacak" ifadelerine yer verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen mitingde hemşerilerine çay alım fiyatı müjdesi vererek, geçtiğimiz yıl kilogram başı 7 TL olan çay desteğini yüzde 64 artırarak 11 lira 30 kuruşa çıkardıklarını açıklamıştı.

Bunun ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "15 Mayıs’ta göreve gelir gelmez, çay fiyatı refah payıyla beraber en az 15 TL olacak" dedi.

Çay fiyatlarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında memur maaşı yarışı dikkat çekti.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN 21 BİN TL VAADİ
Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'dan "Kamu. Memurlar" başlığıyla yayınladığı videoda memur maaşlarına dikkat çekti. 2012 yılında memur maaşlarının asgari ücretin 2,5 katı olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, bu oranın şu anda 1,4 katına denk geldiğini söyledi ve memur maaşlarına iyileştirme vaadinde bulundu.

"Sevgili halkım; kısa, net bir video daha. Memurlar perişan edilmişler. Açıkça söylemek gerekirse tarumar edilmiştir. Evleri barkları viranedir. Borca sürüklenmişlerdir. Ben, bu haksızlığa seyirci kalamam. Ben, rakam insanıyım. Rakama bakarım, kararımı veririm. 2012 yılında en düşük memur maaşı, asgari ücretin 2,5 katıydı. Şu anda bu oran 1,4'lere kadar geriledi. İşte bu yüzden, iktidara gelir gelmez en düşük memur maaşını asgari ücretin 2,5 katına çıkaracağım. Yani bugünün tutarlarıyla söyleyecek olursam; en düşük memur maaşı net 21 bin 265 lira seviyesinde olacak."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDEYİ DUYURDU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde HAK-İŞ Genel Kurulu'na katıldı. Cumhurbaşkanı buradaki açıklamalarında memurun beklediği müjdeyi verdi ve en düşük maaşın 22 bin TL'yi bulacağını açıkladı.

MEMUR MAAŞI 22 BİN TL OLDU
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Şimdi önümüzde memurlarımızın maaş düzenlemesi var. Memura verilen maaş zamlarında enflasyona ek refah payı artışını biz getirdik. Ocak ayında yüzde 30 oranında zam yapmıştık. Temmuz ayında bir adım daha atıyoruz. En düşük memur maaşını en düşük kamu maaşından aşağı kalmayacak şekilde artıracağız. Memura refah payı artışını biz getirdik.  Memur maaşı en düşük kamu işçisi maaşından az olmayacak. En düşük memur maaşı 22 bin TL'yi bulacak. Birinci dereceye inen tüm memurlarımızın 3600 ek göstergeden yararlanmasını sağlayacağız." ifadelerine yer verdi.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da SEÇİM 2023 RTÜK seçim yasaklarını hatırlattı: En ağır yaptırımlar uygulanacak! SEÇİM 2023 Muharrem İnce'ye ait olduğu iddia edilen sosyal medya paylaşımıyla ilgili soruşturma başlatıldı SEÇİM 2023 Cumhurbaşkanı Erdoğan: En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak Gündem