Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pelin Karaca Ailesine Taziye Ziyaretinde Bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, manisa'da öldürülen Pelin Karaca’nın ailesine taziye iletti, ceza artırımı vaadinde bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa ilinin Alaşehir ilçesinde hayatını kaybeden Pelin Karaca’nın ailesiyle telefon görüşmesi gerçekleştirerek taziyelerini sundu.

Taziye Ziyareti

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Alaşehir'de 21 yaşındaki Pelin Karaca'nın katledilmesinin ardından aileye başsağlığı ziyareti düzenledi. Keşir, anne Nihal Dönmez ve baba Nuh Dönmez ile bir araya gelerek ailenin acısını paylaştı.

Anne Dönmez, "Kızımın en büyük hayali, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmekti," diyerek içten bir talepte bulundu. Keşir, bu talep üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradı.

Erdoğan'dan Aileye Taziye Mesajı

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, aileye taziyelerini iletti ve şunları kaydetti: "Öncelikle tüm ailenin başı sağ olsun. Pelin kızımızla ilgili aldığımız haber bizleri derinden yaraladı. Allah sabırlar versin. Devlet olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz."

Anne Dönmez'in gözyaşları içinde sarf ettiği "Pelin'imin en büyük hayali sizinle görüşmekti" sözlerine karşılık Erdoğan, "İnşallah Rabbim cennetinde bizleri buluştursun. Cumhurbaşkanı olarak milletçe başsağlığı diliyorum. Rabbim sabırlar versin." diye yanıtladı.

Cezaların Artırılması Üzerine Çalışmalar

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Ayşe Keşir, kadın cinayetleriyle ilgili ceza yasalarının artırılmasına yönelik çalışmalar yapılacağını ifade etti. "Bir tek kadının canının yanmaması için gereken her şeyi yapacağız. Kısa süreli cezaların ağırlaştırılması için çalışmalar devam ediyor." dedi.

Ziyarete ayrıca AK Parti Kadın Kolları MYK üyesi Fatma Ataseven, İzmir, Aydın ve Manisa Kadın Kolları başkanları ile AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı ve İlçe Başkanı Fedai Kozan da katıldı.

Olayın Gelişimi

Pelin Karaca, 26 Eylül'den bu yana kayıptı. Ailesinin durumu yetkililere aktarmasının ardından, polis ekipleri Ali U.'yu gözaltına aldı. Zanlı, yaptığı itirafta, "Tartışma esnasında aracımın frenleri boşaldı ve Pelin'in ölümüne sebep oldum," dedi. Karaca'nın cesedi daha sonra bulunmuştu.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir (sağda), Manisa'nın Alaşehir ilçesinde öldürülen Pelin Karaca'nın annesi Nihal Dönmez'e taziye ziyaretinde bulundu. Anne Nihal Dönmez'in "Kızımın en büyük hayali, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmekti" demesi üzerine AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradı. Erdoğan, görüşmede aileye taziyelerini iletti.

Kazak ve Türkmen Liderler Aşkabat'ta Abay Anıtını Açtı Gündem Hisarcıklıoğlu'ndan AB'ye Vize ve Kota İle İlgili Çağrı Gündem Cem Garipoğlu'nun Mezarı Yeniden Defnedildi Gündem Bakan Kurum'dan PRE-COP29 oturumunda Gazze mesajı Gündem