Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ilk Uzay Yolcusu Alper Gezeravcı ile video konferans aracılığıyla görüştü.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ilk Uzay Yolcusu Alper Gezeravcı ile video konferans aracılığıyla görüştü.

Karantina’da bulunan Gezeravcı, 17’i Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece 01.11’de düzenlenecek tören ile Uluslararası Uzay Istasyonu’na gidecek.

"Alper kardeşimizin bu yolculuğu milletimiz için hayırlı olsun"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı'nın son bölümünde Uzay Yolcusu Alper Gezeravcı ile ilgili konuşarak "Yarın gece saat 01.11'de uzaya uğurlanacak ilk Türk astronotunu, büyüyen, güçlenen ve iddia sahibi Türkiye'nin yeni bir nişanesi olarak gördüklerini belirten Erdoğan, "Alper (Gezeravcı) kardeşimizin özellikle bu yolculuğu, milletimiz için gençliğimiz için hayırlı olsun diyorum. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda yürüteceği bilimsel çalışmalarda şimdiden kendisine başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Teröre karşı ortak bildiri TBMM'de kabul edildi Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'yok edin' talimatı Gündem Starbucks'tan 'Bizi boykot etmeyin' açıklaması Gündem AK Parti İstanbul ilçe belediye başkan adayları ne zaman açıklanacak? Siyaset