Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hürjet'i TCG Anadolu Gemimize de konuşlandıracağız

TCG Anadolu, normalde bir amfibi hücum gemisi. Ancak, Türk mühendisler bu gemiye Bayraktar Kızılelma ve Bayraktar TB3'ü iniş kalkış yapabilecek şekilde tasarladı. Bu gelişme TCG Anadolu'yu bir SİHA gemisi sınıfına da soktu. Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Çok yakında Hürjet, Hava Kuvvetlerimiz envanterine katılacak. Hürjet'i, TCG Anadolu Gemimize de konuşlandıracağız."

Abone ol

TCG Anadolu, normalde bir amfibi hücum gemisi. Ancak, Türk mühendisler bu gemiye Bayraktar Kızılelma ve Bayraktar TB3'ü iniş kalkış yapabilecek şekilde tasarladı. Bu gelişme TCG Anadolu'yu bir SİHA gemisi sınıfına da soktu.

Savunma sanayii kulislerinde Hürjet'in de TCG Anadolu'ya konuşlandırılacağı konuşuluyordu. Hatta Temel Kotil ve İsmail Demir'in de bu yönde açıklamaları vardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Hürjet'in TCG Anadolu'ya konuşlandırılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı bu flaş gelişme TCG Anadolu'yu bir anlamda uçak gemisi konumuna da getirdi. 

"HÜRJET'İMİZ ÇOK YAKINDA HAVA KUVVETLERİMİZİN ENVANTERİNE KATILACAK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara’da İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı'nda konuştu. 

Programda yaptığı açıklamalarda Hürjet'in Hava Kuvvetleri envanterine katılacağını söyleyen Erdoğan şu şekilde konuştu:

 Hürjet kahraman pilotlarımızı yetiştirecek ve gerektiğinde silahla donatıp harp sahasına gidebilecek. Hürjet kendi silah ve radarlarımızda donatılarak kısmen F-16'ların yerine geçebilecek. Çok yakında Hürjet'imiz Hava Kuvvetlerimiz envanterine katılacak. Hürjet'i inşallah TCG Anadolu gemimize de konuşlandıracağız. Kaan bütün ihtişamıyla gözlerimizin önünde. Çok yakında o da uçacak. Harp ortamında radarlara görünmeden düşmanın inine girecek. Silah yuvasını açıp füzesini, bombasını düşmanın üzerine bırakacak. Bu uçağı ülkemizin kendi mühendisleri yapacak, kendi pilotlarımız uçuracak. Kaan işte bu uçağın adıdır. 

DEAŞ'ın sözde elebaşının etkisiz hale getirildiği operasyonun detayları ortaya çıktı Gündem Bakan Akar'dan İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı'nda önemli mesajlar Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan MMU'nun adını duyurdu Gündem Kılıçdaroğlu'ndan Suriyeli göçmen açıklaması SEÇİM 2023