Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile videokonferans görüşmesi gerçekleştirdi. Macron, görüşmede, Türkiye’de yaşanan depremler nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu süreçte Fransa’nın sergilediği destek ve dayanışma için teşekkür etti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir videokonferans görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, görüşmede, Türkiye’de yaşanan depremler nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu süreçte Fransa’nın sergilediği destek ve dayanışma için teşekkür etti.

Görüşmede Türkiye-Fransa ilişkilerine dair hususlar da ele alındı.

Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği videokonferans sonrası Twitter hesabından Türkçe olarak açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından Fransız sivil güvenlik güçlerinin bölgeye sevk ediliğini ve arama kurtarma çalışmalarına katıldıklarını hatırlatan Macron, Fransa'nın deprem bölgesi olan Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine kurduğu sahra hastanesinde her gün 100 yaralının tedavi edildiğini belirtti.

Fransız Başkan, Twitter adresinden yapıtığı açıklamasında "Tamamen seferber ve dayanışma içerisinde kalmaya devam ettiğimizi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teyit ettim" ifadesini kullandı.

Kırçuval Otel'in sahibi tutuklandı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile görüştü Gündem Konya'nın Ereğli ilçesinde deprem Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyelerini kabul etti Gündem