Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini kabul etti. Törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Meşrebine bakmadan herkesin önünü açtık" ifadelerine yer verdi.

Abone ol
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini kabul etti.
  • Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni öncesinde, ödül sahipleri ve vekaleten ödül alacak kişilerle makamında bir araya geldi.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, basına kapalı gerçekleşen kabulde, ödül sahipleri ile sohbet etti.

"HERKESİN ÖNÜNÜ AÇTIK"

Törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu;

Biraz sonra ödüllerini takdim edeceğimiz kıymetli sanatçılarımızı gönülden tebrik ediyorum. Ülkemize kattıkları değerler için şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

Bu yıl bilim ödülümüzü asıl alanı olan ilahiyat yanında iktisattan siyasete ve sosyolojiye kadar geniş bir sahada telif ve tercüme eserler veren Prof. Dr. Süleyman Uludağ'a veriyoruz. Süleyman Uludağ'a veriyoruz. Süleyman Uludağ hocamızın her birinin gerisinde büyük bir emek ve birikim olan eserleriyle nesiller boyunca fikir ve gönül dünyamızı zenginleştirmeyi sürdüreceğine inanıyorum. İhtisas alanı tasavvufu İslami ilimlerden bir ilimdir. Ancak aynı zamanda sahih bir itikat, ihlaslı bir ibadet ve güzel ahlakla süslenmiş bir hayat tarzıdır diyen hocamızı ödülü için tebrik ediyorum.

Kültür ödülümüzü biyografi, hatırat, matbuat ve kitabiyat tarzında yazdığı eserlerle tarihimize ışık tutan Prof. Dr. Ali Birinci hocamıza takdim ediyoruz. Ali hocamız, kitapları, makaleleri ve sohbetlerinin yanı sıra şiirleriyle de kültür dünyamıza katkılar sunan bir isimdir. Bir dönem Türk Tarih Kurumu başkanlığı görevini de yürüten hocamız, tarihçiliği bir hayat biçimine dönüştüren tarzıyla her türlü teşekkürü, takdiri ve ödülü hak ediyor.

Müzik ödülümüzün bu yılki sahibi, sanatçılığı ve zarafetiyle bilhassa bizim kuşağımızın hafızalarında silinmez bir yer edinen Emel Sayın hanımefendidir. Yaklaşık yarım asırdır icra ettiği Türk Sanat Müziğimizi milyonların kalbinde yaşatan Emel Sayın hanımefendi, bugün de gönül telimizi titretmeyi sürdürtmektedir. Kendisine müzik ödülümüzü takdim etmekten büyük bir bahtiyarlık duyuyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ödül sahiplerini tek tek açıkladı;

Resim ödülümüzün sahibi, İlhami Atalay.

Karikatür ödülümüzü, çizerek düşünen bir sanatçımıza, Hasan Aycın'a takdim ediyoruz.

Sinema ödülümüzü, 1950 yılından beri sinemanın her alanında iz bırakan bir ustaya, Sami Şekeroğlu'na veriyoruz.

Dijital Sanat ödülümüzü, kendi ifadesiyle bir medya sanatçısı olan Refik Anadol'a takdim ediyoruz.

Mimari ödülümüzü, Sinan Genim'e veriyoruz.

Edebiyat ödülümüzü, onlarca eseriyle geçmişten bugüne köprüler kurmuş bir yazarımıza, Nazan Bekiroğlu'na takdim ediyoruz.

Her biri kendi alanında milletimize unutulmaz eserler veren bu isimleri rahmetle yad ediyorum. Ödüllerini takdim ettiğimiz tüm kültür sanat insanlarına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Kültür sanat faaliyetlerini, tüm kesimleriyle toplumu birleştiren bir çimento olarak görüyoruz. Kendimizi dar bakış açılarıyla sınırlandırmadan ülkemizin tüm görüşlerini kucaklamaya çalışıyoruz. Dünyanın pek çok yerinden mimariden edebiyata her alanda sahip oldukları zenginliklerin üzerine titreyen toplumlular görüyoruz. Biz sorumluluk üstlendiğimiz her yerde, kalkınmayla, büyütmeyle geçmişteki bağları korumaya çalıştık.

Batı karşısında mahcup, kendi toplumuna karşı mağrur kesimlerden milli bir duruş beklemiyoruz.

Hem teknolojiye, hem kültür sanata hem de hayatın diğer alanlarına en büyük yatırımları yapıyoruz. Kültür sanat ve akademi dünyasını tek tipleştiren, ideolojik kabileler gerçeğiyle yüzleşmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Türkiye ve Irak'tan terör örgütü PKK'nın bölgeden temizlenmesi için iş birliği Dünya MSB'den son dakika! Zeytin Dalı bölgesinde 4 PKK'lı etkisiz hale getirildi Gündem İYİ Parti'de bir istifa daha Gündem Mansur Yavaş'tan Akşener'e: Önümü açabilirdi Gündem