Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 yıl sonra Atina'da! İlk mesaj "yeni bir dönem başlangıcı" oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgenin geleceği için Yunanistan ile artan gerilimi indirme adımlarına devam ediyor. 6 yıl sonra Atina'yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katerina Sakelaropulu tarafından karşılandı. Açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hedef iki ülke arasındaki ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmak" dedi.

Abone ol
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in daveti üzerine Atina'ya gitti. Erdoğan'ın bu ziyareti bölgedeki huzurun sağlanması için diplomatik bir hamle olarak görülüyor.

6 YIL SONRA İLK

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5. Türk-Yunan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı'na katılmak için Yunanistan'a gitti. Bu ziyaret ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 6 yıl aradan sonra Atina'ya ilk ziyareti oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA

  • Yunanistan'da Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

"TİCARET HACMİNİ 10 MİLYAR DOLARA ÇIKARMAK İÇİN GÖRÜŞECEĞİZ"

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, "6 yıl sonra yeniden Atina'da olmaktan mutluluk duyuyorum. Toplantımızın Türkiye ve Yunanistan arasında yeni bir dönemin güçlenerek devamına vesile olacağına inanıyorum. Bakanlarımız gayet anlamlı görüşmeler yapacaklar. Hedef iki ülke arasındaki ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmak.  Bu konuda hangi alanlarda ne gibi adımlar atabiliriz bunları görüşeceğiz. Aramızdaki ön hazırlıkları tüm bakan arkadaşlarımız yapmış vaziyetteler. Bunlarla birlikte imzaları atıp yola çok daha anlamlı, güvenli bir şekilde devam edeceğiz. Bardağın dolu tarafıyla konuşmak öyle zannediyorum ki gelecek için çok daha hayırlı olacaktır." şeklinde konuştu.

YUNAN CUMHURBAŞKANI DA KONUŞTU

  • Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu, "Yunanistan ile Türkiye'nin, her zamankinden fazla mevcut pozitif siyasi iradeyi geliştirmesi elzemdir" dedi.

İLİŞKİLER TÜM BOYUTLARIYLA GÖZDEN GEÇİRİLECEK

  • İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in başkanlıklarında ve ilgili bakanların katılımıyla Atina'da düzenlenecek konsey toplantısında, Türkiye-Yunanistan ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi imkanları ele alınacağı ifade edilmişti.

ÇEŞİTLİ ANLAŞMALAR İMZALANACAK

  • Görüşmelerde, ikili münasebetlerin yanı sıra mevcut bölgesel ve küresel gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunulması öngörülüyor.
  • Ziyaret kapsamında ayrıca, ikili ilişkilerin hukuki altyapısını güçlendirmeye yönelik çeşitli anlaşma ve mutabakat metinlerinin imzalanması da planlanıyor.

73 ilde MERCEK-7 operasyonu Gündem Sınıfa verdiği vaadi yerine getirdi Gündem İETT otobüsünde kadınlar birbirine girdi Gündem Vatandaşlar isyan etti: Banyo yapamıyoruz Gündem