Cuma namazı nasıl kılınır?

Cuma namazı saati, her hafta vatandaşlar tarafından kontrol ediliyor. Cuma günü camide öğle namazı vaktinde cemaatle kılınır. Müslümanlar için haftalık bayram olan cuma günü, camiler aynı coşkuyla dolduruluyor. Peki, cuma namazı nasıl kılınır? cuma namazı saat kaçta kılınacak? İşte 23 Aralık Cuma diyanet il il cuma namazı vakitleri...

Abone ol

İslam aleminde için önemli günlerden biri de Cuma günüdür. Cem yani bir araya gelme kökünden gelir Cuma. Müslümanlar, bu mübarek günde camilerde safları doldurup huşu içinde Cuma namazını idrak ediyorlar. Her hafta değişen Cuma namazı saati için Diyanet namaz vakitleri kontrol ediliyor. Peki, farz olan Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? 23 Aralık Cuma diyanet il il cuma namazı vakitleri haberimizde.

CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

Diyanete göre 23 Aralık 2022 Cuma namazı saatleri şöyle:

İstanbul: 13:08

Ankara:12:52

İzmir:13:15

Diğer illerimizin cuma namazı saatleri için

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR, KAÇ REKATTIR?

Cuma namazı on rekattır. İlk sünnet 4 rekat, farz namazı 2 rekat ve son sünnet 4 rekat şeklindedir.

İlk sünnet öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır.

Sünnetin ardından imam-hatip minbere çıkarak oturur. Müezzin, iç ezanı okur. Ezandan sonra imam-hatip kalkarak iki kısımdan oluşan hutbeyi okur.

Hutbe okunduktan sonra imam-hatip minberden inerek cemaatin önüne geçer ve cemaate iki rekât Cuma namazı kıldırır.

İmam-hatip, Cuma namazının farzına ve cemaate imam olmaya, cemaat de Cuma namazına niyet eder. Tıpkı cemaatle kılınan sabah namazı gibi iki rekât Cumanın farzı kılınır.

Cuma namazında imam-hatip, Fatiha ve zamm-ı sûreyi sesli olarak okur.

Cuma namazının farzı kılındıktan sonra, cumanın son sünneti kılınır. Bu sünnet, öğlenin ilk sünneti gibi kılınır. Böylece Cuma namazı tamamlanmış olur.

22 il yeni yıla karla girecek Gündem Ümit Özdağ'dan oy kullanma yaşı 12'ye indirilsin önerisi Gündem Yılbaşı hangi güne denk geliyor? Gündem Türk Tabipleri Birliği'nin terör sevici başkanı için karar! Gündem