Cübbeli Ahmet: "Erdoğan'ın eniştesine, darbe olacağını ben söyledim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimini eniştesinden öğrendiğini belirtmişti. Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, 2011 yılında Erdoğan'ın eniştesine darbe uyarısı yaptığını iddia etti. Ünlü, "2011 yılında eniştesine darbe olacağını ben söyledim" dedi.

Abone ol
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Temmuz 2016'da El-Cezire televizyonunda yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimini eniştesi Ziya İlgen'den öğrendiğini aktarmıştı.
  • Erdoğan, darbe haberini aldıktan sonra istihbarat teşkilatı ve farklı kaynaklardan doğrulama alarak harekete geçtiğini ve gerekli adımları attığını belirtmişti.
  • Erdoğan, açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:
    "Bana eniştem söyledi ama başta inanmak istemedim. Sonrasında istihbarat teşkilatı ve farklı kaynaklardan doğrulandıktan sonra orada ben ve Enerji Bakanı gerekli adımları atarak Dalaman’a hareket ettik. İstanbul’da da bazı sıkıntılarla karşılaştık. Alçak uçuş yapan F-16’ları duyduk ama on binlerce kişinin sokaklara döküldüğünü de gördük. Her şeyi kontrol altına almaya çalıştık. Ondan sonraki sürece yönelik adım attık. 12 saat içerisinde işi kontrolümüz altına aldık."
  • Öte yandan, Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, katıldığı bir programda dikkat çeken bir iddiada bulundu.
  • Ünlü, 2011 yılında Ziya İlgen ile yaptığı bir görüşmede darbe olacağı bilgisini verdiğini öne sürdü.
  • Cübbeli Ahmet, "2011 yılında eniştesine darbe olacağını ben söyledim. Bunlar hazırlanıyor, silahlanıyor, darbe olacak diye ben söyledim" şeklinde konuştu.
Milli Savunma Bakanlığı'ndan Yunanistan'a Kıbrıs tepkisi Gündem Eski ekonomi bakanından zam iddiası Gündem Başıboş köpek düzenlemesi Meclis'te Gündem Mustafa Sarıgül'den cinsel ilişki videosu hakkında açıklama Gündem