CHP'den tepki çeken kareye açıklama: Seccade fark edilmemiştir

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP Düzce Milletvekili aday adayı Azade Ay ile çekildiği fotoğraf karesinde, seccadenin üzerinde poz vermesi tepkilere neden olmuş, 'bastığı yeri bilmiyor' yorumları gelmişti. CHP'den tepki çeken fotoğraf karesine ilişkin ilk açıklama geldi. Açıklamaca, "Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle, yerde bulunan seccade fark edilememiştir" denildi.

Abone ol

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ziyaretleri kapsamında CHP Düzce Milletvekili aday adayı Azade Ay ile görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından çekilen fotoğraf ise sosyal medyada tepkilere neden oldu.

AYAKKABILARIYLA SECCADEYE BASTI
Fotoğraf karesine yansıyan görüntüde İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ve Azade Ay poz verdi.

Kılıçdaroğlu'nun ayakkabılarıyla seccadenin üzerinde durması ise tepki çekti. Sosyal medya kullanıcıları Kılıçdaroğlu'nu 'bastığı yere dikkat etmemesiyle' suçladı.

HALI DEĞİL KİLİM İDDİALARI
Muhalefete yakınlığıyla bilinen yayın organları tepkilerin başladığı ilk anlarda Kılıçdaroğlu'nun üzerinde durduğu şeyin seccade olmadığı, kilim olduğu savunulurken, ilerleyen dakikalarda CHP'den hatayı kabul eden bir açıklama geldi. 

"SECCADE FARK EDİLEMEMİŞTİR"
CHP'den yapılan açıklamada, "Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle, yerde bulunan seccade fark edilememiştir. Bu tür durumlara yönelik hassasiyeti herkes tarafından bilinen Sayın Genel Başkanımız ve İl Başkanımızın, ortaya çıkan bu talihsiz durum nedeniyle çok üzgün olduğunu belirtmek isteriz" ifadelerine yer verildi.

İSMAİL SAYMAZ'DAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM
Öte yandan CHP'nin açıklamasını gazeteci İsmail Saymaz paylaştı. "CHP’den ‘seccade’ açıklaması" başlığında ilk olarak 'açıklama' kelimesini tırnak içine alan Saymaz, daha sonra bunu silerek 'seccade' kelimesini tırnak içine aldı.

TSK personel kanunu değişiyor Gündem 'Akbaba' suç örgütüne operasyon Gündem BM'den çarpıcı deprem raporu Gündem Kılıçdaroğlu'ndan seccade üzerinde ayakkabıyla poz! Gündem