CHP'de savaş kızıştı! Kılıçdaroğlu İmamoğlu'nun yerine aday bakıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki savaş giderek büyüyor. Ekrem İmamoğlu, İBB'deki Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen Selçuk Sarıyar'i görevden aldı. Koltuk savaşlarının kızıştığı CHP'deki son durum hakkında bir flaş iddia da Can Ataklı'dan geldi. Ataklı yaptığı açıklamada, "İmamoğlu söylemlerini ve tavrını 2-3 ay içinde değiştirmezse İBB adayı bile olamayabilir. Üstü çizildi" ifadelerine yer verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası CHP'den çatlak sesler her geçen gün artıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başlattığı 'değişim' rüzgarı, CHP'de kılıçların çekilmesine neden oldu.

CHP Genel Başkanı parti içindeki İmamoğlu destekçilerini temizlerken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da yeni bir adım attı.

TAHT OYUNLARI KIZIŞTI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisi için baba-oğul gibiyiz diyen Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı değişim diyerek koltuk savaşına girdi.

Partide kurultay hazırlıkları devam ederken bir yandan da gözler yerel seçimdeydi. Kurultay'ı yerel seçim sonrasına bırakmak istediği iddia edilen Kemal Kılıçdaroğlu ise koltuğunu korumak için harekete geçti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu - İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAMINI GÖREVDEN ALDI

Sözcü'nün haberine göre, CHP İstanbul İl Başkanlığı için adı geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Selçuk Sarıyar görevden alındı.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen Sarıyar'a, “Hem il başkanlığı yarışı hem de İBB Başkanvekilliği partiye de belediye de zarar verir, o nedenle görevi bırakmanız daha doğru olacaktır” dediği belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Selçuk Sarıyar

CAN ATAKLI'DAN ÇARPICI İDDİA

Ekrem İmamoğlu'nun adaylık çıkışına sinirlenen Kılıçdaroğlu İBB Başkanı'nın üstünü çizdi… CHP'ye yakınlığı ile bilinen gazeteci Can Ataklı, İmamoğlu-Kılıçdaroğlu arasında devam eden koltuk kavgası hakkında kulis bilgileri verdi.

Genel Başkan değişikliğinin şimdilik uygun olmadığını söyleyen Can Ataklı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim sonrası başlattığı değişim hareketini de değerlendirdi.

Gazeteci Can Ataklı

Ataklı, "Ekrem İmamoğlu bayrak açtı. Ancak çok da açıktan ortaya çıkmıyor. İnternet sitesi üzerinden görüş topluyor. Ancak İBB başkanı adayı olabilmesi biraz zor" dedi.

Can Ataklı, yerel seçimlere 9 ay kala CHP'nin ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ekrem İmamoğlu'nun üstünü çizdiğini söyledi.

İşte Ataklı'nın gündem olan açıklamaları;

"Eğer Ekrem İmamoğlu önümüzde 2-3 ay bir şekilde tavır değiştirmezse yeni bir söylem getirmezse hem genel başkanlığı hem de İBB Başkan adaylığını kaybedecek. Şu anda CHP'de İstanbul'a birini aramakla meşguller. Son derece de doğru hamle. İmamoğlu bayrak açacak, genel başkan olmak isteyecek, olmazsa İBB Başkanı olayım diyecek. Böyle bir şey yok. Ekrem İmamoğlu'nun İBB adaylığı bitmiştir"

İzmir'de 2 ayrı noktada yangın: Vatandaşlar tahliye ediliyor Gündem NATO ve ABD'den Türkiye'nin AB üyeliğine destek mesajları Gündem Ereğli halkı heyelan ve su baskınları mücadele ederken CHP'li Belediye Başkanı konser verdi Gündem MSB: 2 terörist etkisiz etkisiz hale getirildi Gündem