CHP'de gözler İmamoğlu'nda! Kulis bilgisine göre İmamoğlu aday olmayacak... Genel Başkanlık için kimi destekleyecek?

'Değişim' tartışmalarının hız kesmeden devam ettiği CHP'de bütün gözler İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nda. Yerel seçimler için yol haritasını açıklaması beklenen İmamoğlu'nun, son gelen kulis bilgilerine göre CHP Genel Başkanlığı'na aday olmayacağı, aday olması durumunda ise CHP Grup Başkanı Özgür Özel'i destekleyeceği öğrenildi. İşte detaylar...

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından 'Değişim' diyerek başkaldıran ve kurduğu internet sitesiyle bu değişim sürecini hareketlendiren adımlar atan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanlığı'na aday olup olmayacağı merak ediliyordu. 

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için yol haritası açıklaması beklenen Ekrem İmamoğlu hakkında son gelen kulis bilgilerine göre CHP Genel  Başkanlığı'na aday olmayacak. İmamoğlu'nun, aday olması halinde CHP Grup Başkanı Özgür Özel'i destekleyeceği de konuşulan kulis bilgileri arasında yer alıyor.

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU

Seçim sonrası değişim çağrısı yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "değişim" manifestosu bekleniyor. İnternet sitesi üzerinden tabanın değişim taleplerini belirleyen İmamoğlu’nun 10 Ağustos’a kadar bu açıklamayı yapacağı bildirilmişti.

Ancak hem çalışmaların henüz tamamlanmaması hem de geçtiğimiz hafta sonu başlayan ilçe kurultaylarındaki eğilimi gözlemlemek için açıklamanın ay sonuna sarkabileceği belirtiliyor.

Hürriyet'in son dakika kulis bilgisine göre, İmamoğlu’nun bu açıklamasıyla hem partisiyle ilgili değişim taleplerini somutlaştıracağı hem de kişisel yol haritasına ilişkin güçlü işaret vereceğinden söz ediliyor.

"SORUMLULUK ÜSTLENMEK İSTEMEZ"

Son gelen bilgilere göre İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu açıklamasında genel başkanlık yerine yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına ilişkin tercihini de kamuoyu ile paylaşacak. İmamoğlu, ‘İstanbul problemi’ nedeniyle kararını bir türlü netleştiremedi.

Kulis bilgisine göre CHP kaynakları, “Bu süreçte kimse İstanbul’u kaybetmenin sorumluluğunu üstlenmek istemez. İstanbul’u kaybetmiş bir isim olarak genel başkanlık koltuğunda oturmak da kolay olmaz. Ekrem Bey de bugüne kadar bu probleme uygun bir çözüm bulamadığı için arada kaldı. Ancak şimdi, tercihi İstanbul’dan yana olacak. Zaten son günlerde yakın çevresi de, ‘Ekrem Bey genel başkanlık adaylığı için kendisi ortaya çıkmayacak ama Özgür Bey aday olursa kendisini destekleyecektir'” dediler.

İstanbul'da El Kaide operasyonu Gündem Kahramanmaraş 3.7 ile sallandı Gündem Akbelen'de 'çevreci' olanlar Bornova'da sustu! Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye oyun kurucu bir ülke haline geldi Gündem