CHP'de adaylık rüzgarı! Örsan Öymen'in adaylığı gündemde

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, genel seçimleri de kaybetmesi üzerine parti içinde karışıklık çıktı. Kılıçdaroğlu bugün yaptığı açıklamada "İstanbul'dan bir arkadaşımız daha mektup yazmış biz de tabii ki adaylığınızı ilan edebilirsiniz dedik" demesi üzerine gözler Örsan Öymen'e çevrildi. Öymen'in yarın adaylığını açıklayacağı tahmin ediliyor.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun son seçimi de kaybetmesi, parti içinde büyük tepki toplamasına sebep olmuştu. Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in genel başkanlık yarışına gireceği söylentiler arasındaydı. Bugün Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada Özel'in adaylığını değerlendirdi.

"ÖZGÜR ÖZEL ADAYLIĞINI YARIN AÇIKLAYACAK"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Özgür Özel'in adaylığını açıklayacağı söyleniyor. Ne güzel. CHP'de her üyenin Genel Başkan Adayı olma hakkı vardır. Demokratik haklarla adaylıklarını ilan ederler. Biz her türlü ikramı ve yeri tahsis ederiz. Özgür Bey yarın adaylığını ilan edecek." dedi.

YENİ ADAY ÖRSAN ÖYMEN Mİ?

Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında kritik bir cümle kurdu. Açıklamasının devamında, "İstanbul'dan bir arkadaşımız daha mektup yazmış biz de tabii ki adaylığınızı ilan edebilirsiniz dedik." ifadelerini kullandı.

Bu açıklama üzerine gözler, eski CHP genel başkanı Altay Öymen'in yeğeni Prof. Dr. Örsan Öymen'e çevrildi. Öyle ki Öymen 12 Eylül'de Twitter hesabından "KAMUOYUNA DUYURU: 15 Eylül 2023 tarihinde Cuma günü CHP’deki Kurultay sürecine yönelik CHP Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyeceğim. (Not: Tarih ve yerle ilgili kararı geçen hafta aldık, ilgili yazışmaları geçen hafta ve dün gerçekleştirdik)." ifadelerini içeren paylaşımı yapmıştı. CHP'ye yakın isimler Örsan Öymen'in kuvvet ve muhtemel yarın adaylığını açıklayacağını söylüyor.

PROF. DR. ÖRSAN ÖYMEN KİMDİR?

Örsan Öymen 20 Ağustos 1965 tarihinde dünyaya geldi. Profesör Dr. Örsan Öymen, Feyziye Mektepler Vakfı Işık Üniversitesi'nde öğretim üyesidir. Işık Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyeliği yapmaktadır. Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe bölümünde, Yüksel Lisansını New York Üniversitesi'nde Felsefe ve Doktorasını da Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe alanında yapmıştır.

CHP üyesi ve CHP eski Parti Meclisi Üyesi olan Örsan Öymen, Hıfzırrahman Raşit Öymen'in oğlu, gazeteci ve CHP Eski Genel Başkanı Altan Öymen'in kardeşi, diplomat Onur Öymen'in amcasının oğlu gazeteci Mustafa Örsan Öymen’in oğludur.

Öztürk Yılmaz'ı yaralayan şahıs: Öldürmek istemedim Gündem Bakan Hakan Fidan Oliver Varhelyi ile görüştü Gündem Kredi kartı kullananlar dikkat! Getirilecek sınırlamalar belli oldu Ekonomi Cumhurbaşkanı'ndan Tanrıkulu'na tepki Gündem