CHP yönetiminden milletvekillerine "hani nerede özgürlük?" dedirten kısıtlama! Tweet atmak için bile izin alacaklar

Cumhurbaşkanlığı seçimi mağlubiyeti CHP'nin gerçek yüzünü bir kez daha ortaya çıkarttı. 7 Haziran Çarşamba günü Grup Başkanı Özgür Özel Başkanlığı'nda yapılan toplantıda alınan kararlar ortaya çıktı. CHP yönetimi tarafından milletvekillerine getirilen kısıtlamalar şaşkına çevirdi. Halk tarafından ise "daha kendi içlerinde özgürlük yok" eleştirilerine neden oldu.

Abone ol

Seçim öncesi ittifak ortaklarına koltuk, halkın her kesimine özgürlük dağıtan CHP, mağlubiyet sonrası kendi vekillerine bile kısıtlama getirdi.

Gözlerin çevrildiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifası beklenirken, peş peşe katı adımlar ve gazetecilerin terslenmesi dikkat çekti. Bu olaylardan en önemlisi de CHP yönetimi tarafından vekillere getirilen kısıtlamalar oldu.

CHP'Lİ İSİMLERE AĞIR KISITLAMA

CHP yönetiminin, milletvekillerine getirdiği basın kısıtlamaları sonrasında ortaya çıkan tabloya, "kendi içinde özgürlük yok" dedirtti.

Alınan kararda, "Grup Yönetim Kurulu'nun 7 Haziran 2023 Çarşamba günü saat 12.00'de, Manisa Milletvekili ve Grup Başkanı Özgür Özel Başkanlığı'nda yapılan toplantısında; aşağıda yer alan hususların milletvekillerimize bildirilmesi ve bu konudaki uygulamaların titizlikle izlenmesine karar verilmiştir." denildi.

İŞTE ÖN PLANA ÇIKAN 3 MADDE

* Televizyona çıkmadan önce grup başkanvekilinin onayı alınacak.

* 5-6 kişinin konuk olduğu programlara katılım sağlanmayacak.

* Yazılı, görsel ve sosyal medya açıklamalarından önce onay alınacak.

AK Parti’nin Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ oldu SEÇİM 2023 Buket Aydın "basın özgür olacak" dedikten sonra gazeteci fırçalayan Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi Gündem Meclis tatile girecek mi, ne zaman? Gündem Tel Rıfat ve Münbiç'te 41 terörist öldürüldü! Gündem