CHP musluğu kesti Halk TV isyan etti! Eren Erdem emirler yağdırarak programları da engelliyor

CHP'nin reklam anlaşmasını sonlandırdığı Halk TV'deki Görkemli Hatıralar programı da Eren Erdem tarafından engellendi. 40 Göz Hanı'ndaki programın CHP'li Eren Erdem'den gelen emir ile iptal edildiğini belirten Serhan Asker, CHP yönetimine isyan etti. Eren Erdem, Halk TV'den gelen tepkiler sonrası bir açıklama daha yaptı.

Abone ol

CHP tarafından fonlanan Halk TV, anlaşmaların sona erdirilmesiyle partiye ateş püskürdü. CHP'li Eren Erdem'in yaptığı açıklama sonrası Halk TV'de isyan başladı.

Programı iptal edilen Serhan Asker, Halk TV canlı yayınında Eren Erdem'e tepki gösterdi.

Serhan Asker, Halk TV canlı yayınında CHP'ye isyan etti

AÇIK ALANDA PROGRAM

Antalya Döşemealtı'nda program yapan Asker, "Sizin programınız, halkın programı bugün böyle bir yasakla karşılaştı. Dün akşam o genel başkan yardımcısı program yapılmayacak dedi. Biz de izleyicimiz için programımızı açık alanda yapacağız." ifadelerine yer verdi.

40 Göz Hanı'nda program yapacaklarını ancak yaptırılmadığını belirten Halk TV'den Serhan Asker, "Büyük bir kırgınlık içerisindeyiz ama susmayacağız. Ne yapmaya çalıştığını anlamadığımızı birinin kararıyla buradayız. Eren Erdem’in talimatıyla 40 Göz Hanı’nda yapılamıyor program. Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ben bir açıklama bekliyorum. Onun talimatıyla mı yapıldı bunlar? Kılıçdaroğlu’na son dönemde nasıl destek verdiğimizi hepiniz biliyorsunuz." dedi.

BELEDİYE BAŞKANI'NA TALİMAT EREN ERDEM'DEN

Programını Eren Erdem'in belediye başkanına verdiği talimatla engellediğini belirten Asker, "Programımız iptal edildi. Yasaklar nereye kadar? Bu konuda merak ediyorum Kılıçdaroğlu bir açıklama yapacak mı? Talimatı var mı? Onun demeyeceğini biliyorum ama bir yardımcı bu talimatı verdi ve belediye başkanı da çaresiz kaldı." şeklinde konuştu.

EREN ERDEM TWITTER'DAN DUYURDU 

Eren Erdem süreç hakkında sosyal medya platformu Twitter'dan açıklama yaptı.

CHP ile Halk TV arasındaki reklam anlaşmasının sonlandırıldığını duyuran Erdem, "Halk TV ile, CHP kurumsal kimliği ve kurumsala bağlı hiçbir organizasyon yahut kurulumuzun bir anlaşması kalmamıştır." ifadelerine yer verdi.

Siyasi partilerin medya organları ile yaptığı reklam, kampanya videoları yayınlama ve canlı yayın (grup toplantıları) anlaşmaları kapsamında Halk TV ile yaptığımız anlaşma tek taraflı biçimde tarafımızdan feshedilmiştir.

Reklam, reklam klibi yayınlatma ve canlı yayın hizmeti dışında hiçbir hüküm içermeyen bu anlaşmalar, her parti tarafından yapılır. Karşılığında; reklam klibi oynatma, altbant reklam yayınlama, canlı yayın (grup konuşmaları) hizmeti sağlanır.

Bu Sayıştay tarafından denetlenen, olağan bir süreçtir. Halk TV ile, CHP kurumsal kimliği ve kurumsala bağlı hiçbir organizasyon yahut kurulumuzun bir anlaşması kalmamıştır.

Saygılarımla.

EREN ERDEM HALK TV'YE CEVAP VERDİ

CHP Medya, Planlama ve Sosyal Medya politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Halk TV ile sonlandırılan reklam anlaşması sonrası gelen tepkilere cevap verdi.

Eren Erdem Halk TV'deki yayınları hedef alarak, "Bu sabahtan itibaren Halk TV’de başlayan yayınlar doğrultusunda açıklama yapmak zorunlu hale gelmiştir." paylaşımında bulundu.

İşte CHP'li Erdem'in Twitter hesabından yaptığı açıklama;

- Halk TV ile kurumsal ilişkimiz sonlanmıştır. Cumhuriyet Halk Partisinin kurumsal kararları kişiselleştirilmemelidir. Halk TV’nin kj bölümüne “Eren Erdem sözleşmeyi feshetti” şeklinde ifadeler koyulması makul bir yaklaşım değildir.

- Kurucu Parti olarak kurumsal kimliğimiz, merkez ve yerel temsilcilerimizi kapsar. 

- Elbette Halk TV, program yapmak maksadıyla “her TV kanalı” kadar Belediyelerimizden yer tahsis talebinde bulunabilir. Bu tahsisleri gerçekleştirmekte bir beis yoktur. Ancak, kurumsal olarak ilgili programlara katılmak yahut katılmamak tercihimiz, medya tutum belgemiz doğrultusunda tümüyle partimizin inisiyatifindedir.

- Partimizin yayınladığı genelge açıktır. Bu genelgede hiçbir koşulda Halk TV kanalının iddialarının aksine, "SANSÜR uygulama ifadesi” yoktur. 

- Ajanslar, yayın organları ve benzer kuruluşlar ile reklam anlaşmaları yapmayı tercih etme yahut etmeme hakkımız saklıdır. Elbette ne sansür getiririz, ne yasaklarız. İletişim çerçevemiz budur.

- Bu bağlamda; almış olduğumuz “tüm reklam ve canlı yayın hizmeti alımı anlaşmalarımızı sonlandırma” kararına oluşan tepkiden kaynaklı olduğunu düşündüğüm, gerçekle bağdaşmaz haberler doğru değildir. Halk TV'de çalışan basın emekçisi arkadaşlarımız kararımızın hedefi değildir.

- Türkiye'de bu kadar yakıcı gündem varken bu tartışmanın odağı haline gelmeyi uygun bulmuyor, halkımızın ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz.

CHP
Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul için aday arıyor mu? Gündem 5 ASKERİMİZİ ŞEHİT EDEN TERÖRİSTLER BÖYLE ÖLDÜRÜLDÜ Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erzurum Kongresi paylaşımı Gündem Körfez dönüşü ilk Kabine Toplantısı Gündem