CHP lideri Özel, Yavaş'ın açıklamalarını değerlendirdi: Tartışmaları bırakıyoruz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın "Partim aday gösterirse her yerde söylüyorum, elbette cumhurbaşkanlığına da aday olacağız ve mutlaka kazanacağız" sözlerine ilişkin "CHP artık aday tartışmalarını kenara bırakıyor. Parti adayını belirleyecek ve o aday etrafında kenetleneceğiz" dedi.

Abone ol
  • CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Beypazarı ilçesinde bu yıl 27'ncisi düzenlenen 'Uluslararası Beypazarı Festivali'nde Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarıyla ilgili konuştu.
  • Yavaş, "Ülkede şu anda böyle bir gündem yok. Ama partim aday gösterirse her yerde söylüyorum, elbette cumhurbaşkanlığına da aday olacağız ve mutlaka kazanacağız." dedi.

"CHP ADAY TARTIŞMALARINI KENARA BIRAKIYOR"

  • CHP lideri Özel, Yavaş'ın adaylık sözlerinin sorulması üzerine, parti içi disipline uygun davrandığını söyledi. 
  • Yavaş'ın bu açıklamayla adaylık tartışmalarına nokta koyduğunu söyleyen Özel, "Mansur Bey'in cümlesini ikiye ayırıyorum. Açıklama parti disiplinini vurgulama açısından önemli. Partinin kararına saygılı olacak olması kendisinden beklenen yaklaşımdır. Söylediğine katılıyorum. Mutlaka kazanacağız dediği de CHP'dir. CHP artık aday tartışmalarını kenara bırakıyor. Parti adayını belirleyecek ve o aday etrafında kenetleneceğiz" ifadelerini kullandı. 
  • Özel, ayrıca Yavaş'ın bu açıklamasının "CHP'nin birden fazla adayı mı olacak, başka partiden aday mı olacak?" tartışmalarının önüne geçtiğini vurguladı.
Erdoğan'dan infaz sistemi açıklaması Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkevi mesajı Gündem Kabine Toplantısı sona erdi! Gündem Yerlikaya "Gereği yapıldı" notuyla paylaştı! Gündem