CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den İmamoğlu ve Yavaş'ın görevleri ile ilgili açıklama

14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimi Millet İttifakı'nın kazanması durumunda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Mansur Yavaş da görevlendirilecek. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İmamoğlu ve Yavaş'ın görev alanları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özel, İmamoğlu ve Yavaş'ın uzman oldukları meselelerde görev alacağını belirtti.

Abone ol

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğu açıklandı.

6'lı masanın adayı belirlediği toplantının ardından ortak yazılı açıklama yayımlandı. 12 maddelik açıklamanın son maddesinde Yavaş ve İmamoğlu'na ilişkin, "İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları, Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır" ifadeleri yer aldı.

Mehmet Akif Ersoy, Habertürk yayınında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e, "İmamoğlu ve Yavaş'ın yetkileri ne olacak henüz belli değil. Bu konu genel başkanın takdirine kalacak. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın uzman oldukları meselelerde görev alacağını belirten Özel, şunları söyledi;

"En uzman oldukları meseleleri tutup kaldıracaklar. İkisi de o kadar yetenekli ki… İstanbul’u bilen ve İstanbul depremi yüzünden 'uyku uyuyamıyorum' diyen Ekrem İmamoğlu deprem için çalışacak, ne gerekiyorsa yapacak, sanayinin taşınması gerekiyorsa taşıyacak, hızlı bir kentsel dönüşüm yapacak, bunun için gerekiyorsa sıfır faizli krediler sağlayacak. Ekrem İmamoğlunun İstanbul depremi için arı gibi çalıştığını göreceksiniz.

"ANADOLU ŞEHİRCİLİĞİ İLE İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ İŞLER YAPACAK"
Mansur Yavaş her konuda çok iyi biliyorsunuz yani sosyal belediyecilik konusunu bizim arkadaşlar kadar iyi yapıyor dayanışma içerisinde. Ama en çok İç Anadolu'nun yeniden bir cazibe merkezi olması göçün durdurulması, insanların kendi şehirlerinde iş bulması, aş bulması ve artık göç etmek yerine kendi şehirlerinde sağlamca yaşaması için çalışacak. Anadolu şehirciliği ile ilgili çok önemli işler yapacak.

"MUCİZELER YARATACAK"
İkisi de çok önemli yetenekleri olan insanlar. Ekrem bey dünyayı çok iyi okuyor. Mansur bey aynı şekilde devleti çok iyi biliyor ve dünyayı çok iyi okuyor. Çok iyi kadrolarla çalışıyor. İkisi de çok iyi kadrolara sahip. Hem takımları hem kendileri Devlete mühim meselelerde katkılar sağlayıp kendi özel alanlarında da mucizeler yaratacak."

Ümit Özdağ'dan İYİ Parti iddiası Gündem Depremin ardından o ilde alarm Gündem İstanbul'un ardından Ankara'da da tahliye başlatıldı Eğitim Yılmaz Özdil'den Kılıçdaroğlu çıkışı Gündem