CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan miting talimatı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya ziyaretinden dönmeye karar verdi ve liderlerin çağrılacağı miting düzenlenmesi için talimat verdi.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında üç buçuk yıldır devam eden hakaret davası bugün sonuçlandı. Mahkeme, İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis kararı verirken siyasi yasak getirdi.

DÖNÜŞ KARARI ALDI
Bugün Almanya'ya ziyarette bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, karar sonrası İstanbul’a doğru yola çıktığını iletti ve yarın, tüm liderlerin davet edileceği bir etkinliğin düzenlenmesi talimatı verdi.

Kılıçdaroğlu, birde karar ile ilgili video yayınladı. Videoda şu ifadeleri kullandı:

"Bugün hukukun, adaletin katline şahitlik ediyoruz. Bugün aklını ve vicdanını kiralamış insanlara şahitlik ediyoruz. 6 yaşında sistematik bir şekilde tecavüze uğrayan bir çocuğumuzun faillerini gözaltına bile almayan, iki sene boyunca görmezden gelenler bugün Ekrem İmamoğlu'nu 2 yıl 7 ay 15 gün hapis kararı ve siyasi yasakla yıldırmaya çalışıyorlar. 28 Şubatçılar, artık Saray'ın içindedir. Saray, artık 28 Şubat zihniyetinin ta kendisidir. Bu darbeci, yasakçı zihniyetiniz batsın sizin. Ama unuttuğunuz bir şey var; hiçbir Cumhuriyet Halk Partili, zorbalar karşısında sinmez, geri adım atmaz. Göreceksiniz, öğreneceksiniz bunu. Biz and içtik ve dedik ki; ülkeyi bu karanlıktan çıkaracağız. Ama bu karanlığı yenmek yetmez. Bir daha geri gelmemek üzere tarihin çöp sepetine atacağız. Ben İstanbul'dan yola çıkıyorum. Moralinizi bozmayın. Hak galip gelecek, sonunda halk galip gelecek. Milletimize söz veriyorum ki darbeci, organize kötülüğü yeneceğiz. Yeneceğiz. Emin olun. Yeneceğiz."

AK Parti'den ilk açıklama geldi Siyaset Akşener, Cumhurbaşkanı'nın sözleriyle seslendi Gündem Akşener cumhurbaşkanlığı yarışında tarafını seçti Siyaset Teröristlerin ensesindeyiz Gündem