CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun gizli toplantısı hakkında konuştu

Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun gerçekleştirdiği gizli toplantı hakkında "Sabahleyin cep telefonuma gelen mesajla gördüm. Doğrusunu istersenit tamamını seyretmedim. Gerek duymadım. Sadece beni değil partiyi ilgilendiren konu. Etik olarak rahatsız edici bazı uygulamalar var. Tekrarlandığında, kuralın dışına çıkıldığında gereğini yaparım. Her toplantının etik kurallar içinde yapılması lazım." ifadelerini kullandı.

Abone ol

Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Genel Merkezi'nde yapılan canlı yayında İmamoğlu'nun gerçekleştirdiği ve basına sızdırılan gizli toplantı hakkında konuştu.

Söz konusu zoom toplantısından sabah cep telefonuna gelen bir mesajla haberdar olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Doğrusunu isterseniz tamamını seyretmedim. Gerek duymadım. Sadece beni değil partiyi ilgilendiren konu." dedi.

Toplantıya katılan isimler sorulduğunda ise "Sonuçta partiye uzun yıllar emek veren arkadaşların yaptığı bir toplantı olarak düşünebiliriz" cevabını verdi.

Toplantının etik olarak rahatsız edici olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Parti içi konuları televizyonlarda konuşmayı doğru bulmam. Parti içinde bir kişi genel başkanlığa aday ise gelir başımın üstünde yeri vardır. Kendisini destekleyen arkadaşlarıyla hareket edebilir. Bu bizim geleneğimizde var. Biz demokrasiyi içselleştirebilen bir partiyiz. Parti meclisi üyeleri genel başkanı eleştirebilirler. Bizim partide hiç kimse eleştirilmez diye bir kural yok. Sağlıklı bir eleştiri siyasetçinin en çok ihtiyaç duyduğu şey. O çerçevede eleştirilere bakarım. Eleştirilerin haklı yönü de olabilir, haksız yönü de olabilir." dedi.

İMAMOĞLU'NA GÖZDAĞI

Gizli toplantıyı düzenleyen İmamoğlu'nun yaklaşan yerel seçimlerde yeniden İstanbul'da aday olmasını destekleyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun söz konusu toplantısı hakkında "Konuyu disiplin kuruluna sevk etmeyi düşünmüyorum. Zaman zaman bu tür olaylar olur; kriz olarak görmeyiz. Su mecranı bulur. Buradaki temel sorun şu. Ülkenin bu kadar ciddi sorunu varken, insanlar perişan halde iken, ekonomi bu halde iken, zamlar almış başını gidiyorken CHP'nin iç sorunlarının tartışma konusu olması beni rahatsız ediyor. Bu konuda bütün arkadaşlarımı uyardım. Elbette eleştirilerini dile getirebilirler. Ama hepsinin ortak hedefi; bu ülkede çok dar bir grup hariç zamlardan perişan oldu. Parti içi tartışmaları toplumun önüne getirme kadar yanlış bir şey yok. Kurallar içinde mücadele edersiniz. Tekrarlandığında, kuralın dışına çıkıldığında gereğini yaparım. Her toplantının etik kurallar içinde yapılması lazım. Söylediğim odur.
"
ifadeleri ile gözdağı verdi.

Basına sızdırılan toplantı hakkında ifadeler kullanmaktan çekinen Kılıçdaroğlu "Bu konuda yorum yapmayacağım. Bir Genel Başkan parti içi konuları televizyonda konuşmaz" ifadelerini kullandı.

Terör örgütü üyesi yakalandı Gündem Kılıçdaroğlu tarih verdi! Kurultay ne zaman? Gündem AB'den Türkiye açıklaması! Gündem "Yeniden sesleniyorum KKTC'yi bir an evvel tanıyın" Gündem