CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Sadullah Ergin cevabı: Biz onların içişlerine karışamayız, zaman çok büyük sıkıntı çıkar!

Eski Adalet Bakanlığı Sadullah Ergin'in ittifak protokolü kapsamında 'CHP'nin kalesi' olarak anılan Çankaya'yı da kapsayan Ankara 1. bölgeden aday gösterilmesi sonrası gelen tepkilere değinen Kemal Kılıçdaroğlu, söz konusu tartışmaların olmasının normal olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Sadullah Bey başka bir partinin adayı, diğer arkadaşlar da başka bir partinin adayı. Bizim partililer de var" dedi.

Abone ol

T24'ten Murat Sabuncu'nun haberine göre; ilk kez 5 partinin bir parti logosu altında seçimlere girdiğini hatırlatan CHP lideri Kılıçdaroğlu, söz konusu tartışma yaratan adayları herkesin CHP'liymiş gibi eleştirdiğini söyledi. "Dolayısıyla herkes sanki sadece CHP'liler giriyor ve CHP'li değil nasıl bizim listede yer alır diye bir şey söylüyor" diyen Kılıçdaroğlu, zaman içerisinde mevcut yeni atmosfere herkesin alışacağını belirtti.


Kılıçdaroğlu, "Sadullah Bey başka bir partinin adayı, diğer arkadaşlar da başka bir partinin adayı. Bizim partililer de var. Dediğim gibi Saadet'li var, DEVA'lı var, Gelecek Partili var, Demokrat Partili var, İYİ Parti'li var. Dolayısıyla bunlar artık oyların heba olmaması ve bunların lehe çalışması için böyle bir akılcı politika izlendi" dedi.

Kılıçdaroğlu, şu şekilde konuştu:

"Biz onların içişlerine karışamayız. O zaman çok büyük sıkıntı çıkar. Onlar bizim içişlerimize karışamazlar, biz onların iç işlerine karışamayız. Onlar ayrı partiler, biz ayrı partiyiz. Onlar kendi adaylarını seçerler, biz kendi adaylarımızı seçeriz. Dolayısıyla birbirimizin alanına girip oraya yönelik üstü örtülü veya açık eleştiri yaparsak doğru olmaz. Biz olduğu gibi kabul ederiz."
Kaftancıoğlu hakkında mütalaa açıklandı! Gündem Bahçeli: TCG Anadolu, çılgın Türklerin tarihi bir başarısıdır Gündem Ersan Şen'in sözlerine Rezan Epözdemir'den yanıt: Rüzgarsız havada dönen fırıldağın... Gündem Bakan Koca'dan Togg paylaşımı Gündem