CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan PKK'nın kurucusu Abdullah Öcalan'ı öven Merdan Yanardağ'a destek!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçmenin "PKK ile arana mesafe koy" çağrılarına kulak asmayarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hezimete uğramıştı. Aynı yolda ilerleyen Kılıçdaroğlu, PKK'nın bebek katili kurucusu Abdullah Öcalan'a övgüler yağdıran Merdan Yanardağ'ı savundu. Görüntülerin montaj olduğu şeklinde skandal bir ifadeye yer veren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamayla tepki çekti.

Abone ol

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetmesinin en büyük nedenlerinden biri olan PKK ile arasına mesafe koyamamaya devam ediyor.

Kılıçdaroğlu, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın eli kanlı bebek katili PKK kurucusu Abdullah Öcalan'ı övdüğü için tutuklanmasına karşı çıktı.

Muhalif gazetecilerin ve Yanardağ'ın "montaj bu" yalanlarına inanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu skandal bir açıklama yaptı.

Yanardağ'ın sözlerini montaj zanneden Kılıçdaroğlu, "Ahlaki hükmünü yitiren Saray hükümeti, montajlarla algı yönetimine devam ediyor. Gazeteci Merdan Yanardağ'ın, hükümetin neyi, neden yaptığını hatırlattığı konuşmasının bir bölümü üzerinden tutuklanması, ülkemiz adına utanç vericidir. Bu yanlıştan derhal dönülmeli, Merdan Yanardağ serbest bırakılmalıdır." paylaşımında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu'ndan Merdan Yanardağ'a destek

MERDAN YANARDAĞ TUTUKLANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bir televizyon programında gazeteci Merdan Yanardağ'ın bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan hakkında açıklamaları nedeniyle "Suçu ve Suçluyu Övme" ve "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçlarından resen soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında Yanardağ dün gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Yanardağ, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Savcılıktaki ifadesinin ardından Merdan Yanardağ, tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. 

Eli kanlı bebek katili Abdullah Öcalan'ı överek meşrulaştırmaya çalışan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ tutuklandı.

Gazeteci Fuat Kozluklu'dan Fatih Portakal hakkında flaş sözler! Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri Al Sani ile görüştü Gündem Merdan Yanardağ için tutuklama talebi! Gündem Kurban Bayramı namazı saatleri belli oldu! Diyanet il il bayram namazı saatlerini açıkladı Gündem