CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 dakikalık video yayınladı: Masadaki Sahife-i Seccadiye detayı dikkat çekti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yeni bir videolu paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun açıklaması sırasında masada bulunan Sahife-i Seccadiye adlı dua kitabı dikkat çekti.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yeni bir videolu paylaşımda bulundu.

Kılıçdaroğlu paylaşımına "Bu saatten sonra korkmamız gereken tek şey, korkunun kendisidir." notunu düştü.

Masanın üzerinde bulunan Sahife-i Seccadiye adlı dua kitabı ise dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle;

"SARAYLILAR MÜTEVAZI LOKMALARIMIZI BOĞAZIMIZA DİZDİ"
"Bu akşam size birkaç konuda seslenme ihtiyacı duydum. Affınıza sığınarak, birkaç dakikanızı alacağım. Çok zor bir zaman sürecinden geçiyoruz. Ve hepimiz acımızı farklı şekillerde yaşıyoruz. Günlerdir depremi konuşuyoruz. Depremle yatıyoruz, depremle kalkıyoruz. Aklımız hep bölgede... Doğru düzgün uyuyamıyoruz. Boğazımızdan geçen her lokmanın vicdan azabını çekiyoruz... Lokma ya lokma... Saraylılar mütevazı lokmalarımızı boğazımıza dizdiler. İçimizde çok fazla acı birikti. Bir insanın kaldıramayacağı kadar acı. Ancak ne zaman işler daha bundan kötüye gidemez diye düşünsek, daha da kötüye gidebileceğini her yıl bize gösterdiler...

Bugün kaybettiklerimiz için kederliyiz. Ama açık konuşalım sevdiklerimiz için de çok kaygılıyız. Ya daha da kötüsü olursa diye düşünüp duruyoruz. 84 milyonluk koca bir ülke ruhsal olarak o enkazın altında kaldı. Bakın unutuyoruz ama günlerdir bu yaşadığımız felaketin yükünü küçük çocuklarımızın da omuzlarına yükledik. Anne babalarının düştüğü hali gördüler. Genç anne babalara sesleniyorum. Biliyorum çok zor. Başta yapamadık ama bu saatten sonra çocuklarımızın yanında ne konuştuğumuza ne izlediğimize dikkat etmemiz lazım ki onların taze zihinlerinde daha büyük yaralar açmayalım.

"TÜRKİYE YÜZYILI'NDAN YÜZYILIN FELAKETİNE GEÇTİLER"
Peki bütün bunlar olurken, Saraylılar ve karanlık propaganda başkanlığı ne yaptı? Ben söyleyeyim; oturup seçim kampanyasını nasıl değiştireceğini düşündü. 20 yıldır deprem konusunda hiçbir şey yapmayan bu iktidar, insanlar molozlar altında can çekişirken, yine acılardan siyasi rant devşirmenin, yani yine seçim stratejisinin telaşına düştü. Yüz milyon tonluk moloz yığını varken o molozların altında insanımız cansız yatarken, asbest varken, zehir varken, toz varken, onlar konut pazarlama işine giriştiler. Çünkü tek dertleri seçim. Varsa yoksa seçim. 'Türkiye yüzyılı' sloganından, 'Yüzyılın felaketi' sloganına geçişleri emin olun göz kırpma süresinde oldu. Vallahi hiç de utanmadılar."

"SAHİFEİ SECCADİYE" NE ANLATIYOR?
"Sahifei Seccadiye" adıyla tanınan bu eser, bir dua kitabıdır. Kitap Hazreti Ali’nin torunu, Hazreti Hüseyin’in oğlu Zeynelabidin Hazretlerine aittir. Bu kitap aynı zamanda İmam Zeynelabidin’in, hayatın maddi ve manevi her cephesiyle ilgili görüş ve kanaatlerini aktarmaktadır.

Kitapta, Allah ve sıfatları hakkında bilgi, Allah’a karşı hamd ve şükür görevinin yerine getirilmesi, dünyanın mahiyeti, dünya malı ve zenginlik, ibadet hayatı, anne baba ve çocuklara karşı görevler, şeytana karşı tavır, günah ve tövbe, hayat ve ölüme dair bilgiler yer alıyor.

Malatya yine sallandı Gündem Buket Aydın'dan AFAD ve AHBAP açıklaması Gündem Can kaybı 44 bin 218'e yükseldi Gündem Dönmez: Hasarsız bölgelerin tamamında gaz arzı sağlandı Gündem