'Cephanelik' değil adliyede odası! Hakim Oktay Tabur hakkında flaş karar

Son Dakika: İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Oktay Tabur'un makam odasında çekilen bir fotoğraf karesi gündeme oturdu. Adliye odasının duvarına dizilen silahlar 'cephaneliği' çağrıştırırken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tabur hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Ayrıca fotoğraf karesinde yer alan kişilerin HSK'den olduğu öğrenildi.

Abone ol
  • İzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Hâkim Oktay Tabur'un İzmir Adliyesi’nde bulunan dinlenme odasında cephaneliğini sergilediğini ortaya koyan görüntü tepki topladı.

YETKİSİ SONLANDIRILDI

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Oktay Tabur'un adliye odasında silahlarını sergilemesine ilişkin, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından inceleme ve soruşturma başlatıldığını ve İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı yetkisinin sonlandırıldığını açıkladı.
  • Bakan Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Hakim ve Cumhuriyet Savcılarımız Yargı Etiği ilkeleri çerçevesinde, tüm faaliyetlerinde uygunsuz davranışlardan kaçınmak zorundadırlar. Bu kapsamda, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı hakkında kamuoyuna yansıyan görüntüler ve iddialarla ilgili olarak Hakimler ve Savcılar Kurulu'nca inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca ilgilinin, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı yetkisi sonlandırılmıştır."

"ZATEN FOTOĞRAFTAKİLER HSK'DAN"

  • Bakan Tunç'un bu açıklamasının ardından gazeteci Timur Soykan dikkat çeken bir çıkış yaptı.
  • Soykan, poz verenlerin HSK Teftiş Kurulu Başkanı ve yardımcıları olduğunu kaydetti:
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, adliyedeki dinlenme odasında cephanelik sergileyen hakim Oktay Tabur hakkında HSK'nin soruşturma başlatıldığını duyurdu. Ancak Tabur ile birlikte cephane önünde poz verenler zaten HSK Teftiş Kurulu Başkanı ve yardımcıları. Yani bunu görüp soruşturma açması gerekenler. Ayrıca Tabur, silahlarını Yargıtay Başkanı ve müfettişlerin çok beğendiğini söylemişti.

"Devletin B planı Mansur Yavaş" Gündem Beşiktaş'ta gece kulübü yangınında şüpheliler için istenen ceza belli oldu Gündem "Güney sınırlarımızda teröristan kurmasına asla izin vermeyeceğiz" Gündem Dışişleri Vakfı kuruldu! Vize ücretleri devlete kalacak Gündem