Münevver Karabulut cinayetinde önemli gelişme!

Türkiye'yi sarsan olayda Cem Garipoğlu, Münevver Karabulut'u öldürmüş, tutuklandıktan sonra hapiste de kendini asmıştı. Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması istenmesiyle nedeniyle Cem Garipoğlu kimdir, Münevver Karabulut kimdir araştırılıyor. İşte Münevver Karabulut cinayeti detayları...

Abone ol

Münevver Karabulut cinayeti, 2009 yılında olmuş ve Türkiye kamoyunda çok konuşulmuştu. Vahşice gerçekleştirilen cinayetin zanlısı Cem Garipoğlu, 197 gün sonra teslim olmuştu. cezaevinde kendini asan Cem Garipoğlu için ölmediği, kaçırıldığı yönünde iddialar vardı. Süreyya Karabulut tarafından mezarının açılması isteği ise reddedildi. Peki, Cem Garipoğlu kimdir? Münevver Karabulut kimdir?

CEM GARİPOĞLU KİMDİR?

20 Ekim 1991 tarihinde dünyaya gelen Cem Garioplu ünlü işadamı Hayyam Gariboğlu’nun yeğenidir. Zengin bir ailenin çocuğu olarak bilinen Garipoğlu 8 yaşında eğitim almak için Fransa oradan sonra da İngiltere, Almanya, Portekiz, İspanya, Rusya ve sonra Çin’e gönderilmiştir. Ardından son olarak Türkiye’ye dönen Garipoğlu, 2007 senesinde Bahçeşehir Yıldızlar Koleji'ne girmiştir. Yasa dışı işler yapan çok sayıda kişiyle arkadaşlık yapmıştır. Cem Garioğlu lise 3'e giderken okul değiştirerek Bebek Yeni Yıldız Koleji'ne geçmiştir.

MÜNEVVER KARABULUT KİMDİR?

Münevver Karabulut, İstanbul'da 7 Mart 1991 tarihinde, aslen Bolu, Mengenli bir ailenin ilk çocuğu olarak doğdu. Babası Süreyya Karabulut aşçı, annesi Nagihan Karabulut ev hanımıydı. Beşiktaş Bingül Erdem Lisesi son sınıf öğrencisi olan Karabulut, aynı zamanda üniversite hazırlık dershanesine de gidiyordu. Dershane döneminde Cem Garipoğlu ile tanıştı ve arkadaşlıkları başladı.

MÜNEVVER KARABULUT CİNAYETİ

20 Ekim 1991 doğumlu katil zanlısı Cem Garipoğlu 3 Mart 2009 tarihinde cinayeti işlemiş, cinayetten 197 gün sonra 17 Eylül 2009 tarihinde İstanbul'da teslim olmuştur. Yargılama sonucunda 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. 10 Ekim 2014 tarihinde cezasını çektiği Silivri Cezaevinde kendini asarak intihar etmiştir.

3 Mart 2009 akşamı Münevver Karabulut'un cansız bedeni çöp toplayıcı bir kişi tarafından çöp konteynerinde parçalanmış hâlde bulundu. Yapılan adli tıp incelemesi sonucunda başı gövdesinden ayrılmadan önce bıçak darbeleriyle yaralandığı, daha sonra öldüğü tespit edildi.

CEM GARİPOĞLU'NUN YAKALANMASI VE ÖLÜMÜ

Cem Garipoğlu 3 Mart 2009 tarihinde cinayeti işlemiş, cinayetten 197 gün sonra 17 Eylül 2009 tarihinde İstanbul'da teslim olmuştur. Yargılama sonucunda 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. 10 Ekim 2014 tarihinde cezasını çektiği Silivri Cezaevinde kendini asarak intihar etmiştir.

DAVA SONUCU

Dava sonucunda Cem Garipoğlu 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Annesi ve amcasına da üçer yıl hapis cezası verildi. Babası ise beraat etti.[22] Adli tıp kurumunda yaşanan ihmal nedeniyle açılan dava kapsamında; ikisi doktor, biri otopsi teknisyeni olmak üzere üç adli tıp görevlisi yargılandı ve yargılama sonucu doktorlar beraat ederken "görevi ihmal" gerekçesiyle otopsi teknisyeni 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

"Taşınan tahıl miktarı 14 milyon tonu geçti" Gündem Ergin Konuksever hayatını kaybetti Gündem 30 Haziran 2023'e kadar uzatıldı Gündem Irak'ın kuzeyinde PKK'lılara operasyon Gündem