Çankırı Yer Altı Tuz Şehri Sağlık Turizmi ile KOAH Hastalarını Ağırlıyor

Çankırı'daki Yer Altı Tuz Şehri, KOAH hastaları için sağlık turizmi projeleri ile kapılarını açacak.

Abone ol

Çankırı'da bulunan Yer Altı Tuz Şehri, "Daha Güçlü Bir Nefes Projesi" çerçevesinde sağlık turizmine katkı sağlama amacıyla KOAH hastalarını misafir edecek.

Proje Tanıtım Toplantısı

Vali Mustafa Fırat Taşolar, projeyi tanıtmak için düzenlenen toplantıda, Çankırı'nın önemli bir hayalini gerçekleştirecek olmanın sevincini dile getirdi. Taşolar, Yer Altı Tuz Şehri'nin, sağlık turizmi gibi çeşitli alanlarla Çankırı'ya değer kattığını vurguladı.

Paydaşların İş Birliği

Yerel yönetimler, Çankırı Üniversitesi ile birlikte çeşitli sağlık kuruluşlarının katılımıyla geliştirilen proje, şehre taze bir soluk getirecek. Yeşilay Çankırı Şubesi Başkanı İsmail Özcan, bu proje ile KOAH hastalarının Tuz Şehri'nde uzun süre geçirerek sağlıklarına katkı sağlamalarının amaçlandığını belirtti.

Uygulama ve Etkinlik Detayları

Proje kapsamında, Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen KOAH hastaları, Yer Altı Tuz Şehri'nde 15 gün boyunca uzmanlar ve gönüllüler eşliğinde çeşitli etkinliklere katılacak. Bu etkinlikler, katılımcıların tuz ortamındaki havaya maruz kalmalarını ve fayda elde etmelerini sağlayacak.

Etkinlik Programı

İlk program 24 Eylül-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Katılımcılar için seramik ve ebru sanatları atölyeleri, müzikal etkinlikler, drama, spor aktiviteleri, sinema gösterimleri ve şiir dinletileri düzenlenecek. İkinci programın ise ekim-kasım aylarında yapılması planlanıyor.

Protokol İmzalandı

Toplantıda, projenin detayları üzerinde mutabakata varıldığına dair protokol imzalandı. Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yavuz Demirel, İl Sağlık Müdürü Hüseyin Sarıkaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ak, Özel Karatekin Hastanesi Genel Müdürü Taha Kurtça ve Tuz-Der Başkanı Önder İzmirlioğlu toplantıya katılarak destek verdiler.

Yer Altı Tuz Şehri, Hititler döneminden kalma ve yerin 150 metre altında bulunan tarihi bir mekandır. Proje, katılımcılara tamamen ücretsiz hizmet sunacaktır.

Çankırı'da bulunan Yer Altı Tuz Şehri, "Daha Güçlü Bir Nefes Projesi" kapsamında sağlık turizmine ev sahipliği yapacak. Projenin tanıtımı amacıyla Valilikte düzenlenen toplantının projenin protokolü imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa açıklaması Gündem Cumhubaşkanı Erdoğan, Lübnan Başbakanı ile görüştü Gündem Cevdet Yılmaz: "Darbeler Gayrimillidir, Menderes'in Hatırası daima Yaşayacak" Gündem Ankara-İstanbul Süper Hızlı Treni 2034'te Hizmete Girecek Gündem