Çanakkale yangınında son durum! Bakan Yumaklı bölgede açıkladı

Son Dakika: Çanakkale'de çıkan yangına müdahale sürüyor. Bakan Yumaklı, Çanakkale'de yangınla ilgili son durumu açıkladı. Yumaklı, "Akşam saatlerinde 9 köy de boşaltıldı. 29 vatandaşımız yurtlarımıza yerleştirildi. Devlet hastanesinden 14 kişi tedbiren nakledildi. 150 hastamız var. 60 ambulans ile bekletiliyor. Bir tehdit yok şu an ancak her ihtimale karşı önlemler alındı" dedi. Ayrıca alevlerin yaklaştığı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Kampüsü için tahliye kararı verildi.

Abone ol

Çanakkale'de Damyeri mevkisindeki ormanda saat 12.30 sıralarında çıkan yangına müdahale sürüyor.

Yangına müdahalede 11 saat geride kalırken, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki ve AFAD Başkanı Vali Okay Memiş çalışmaları yerinde koordine ediyor.

AFAD tarafından yapılan açıklamada; yangının başlangıcı itibariyle bölgede toplam 1489 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 238 arazöz, 66 su tankeri, 64 iş makinesinin yer aldığı belirtildi.

Öte yandan yangın nedeniyle boşaltılan Yağcılar köyünde birçok ev alevlere teslim olurken, Çanakkale Boğazı'nın ise tek taraflı deniz ulaşımına açıldığı bildirdi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangınla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Bakan Yerlikaya paylaşımında, "Çanakkale'de meydana gelen orman yangınına müdahale çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Bölgeye; AFAD, OGM, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma, MSB, belediyeler ve özel idarelerden toplam; 2.659 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 240 arazöz, 71 su tankeri, 328 diğer araç ve iş makinesi sevk edilmiştir.

Bölgedeki 9 köyde toplamda 337 hane ve 1.251 kişi tedbir amaçlı tahliye edilmiştir.
Sarıcaeli Köyü yaşlı bakım evinden 72 vatandaşımız tahliye edilerek Terzioğlu KYK yurduna yerleştirilmiştir.

Çanakkale-Çan Karayolu trafiğe amaçlı sivil araç trafiğine kapalıdır. Çanakkale Boğazı çift taraflı deniz ulaşımına kapanmıştır.

Allah ülkemizi ve Milletimizi bütün afetlerden korusun. Geçmiş olsun." dedi.

BAKAN YUMAKLI AÇIKLAMA YAPTI

Yangın bölgesine giden Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı açıklamalarda bulundu.

Yumaklı, "9 köyde bazı önlemler alınmıştı. Akşam saatlerinde 9 köy de boşaltıldı. 29 vatandaşımız yurtlarımıza yerleştirildi. Devlet hastanesinden 14 kişi tedbiren nakledildi. 150 hastamız var. 60 ambulans ile bekletiliyor. Bir tehdit yok şu an ancak her ihtimale karşı önlemler alındı. Üniversitede teyakkuz devam ediyor ancak orada da bir boşaltma söz konusu değil. An itibariyle 25 derece rüzgarın da saatte 35 km olduğunu söyleyebiliriz. Sabah 6'da yeniden sıcaklık artışı söz konusu olacak. 4 gece helikopteri ile mücadeleye devam ediyoruz. Sabah gün ışıması ile beraber gündüz açıklamadığımız hava araçları mücadeleye tekrar katılmış olacaklar. Çanakkale Boğazı'nda gece görüşü helikopterlerin su alabilmesi için tek taraflı ulaşıma kapatıldı. Sabah gündüz saatlerinde çift taraflı yeniden ulaşıma kapatılmış olacak. Burada çok ciddi bir dayanışma sergileniyor. Hatırlatma yapmak istiyorum. Bu yangın bir yerleşim yerinin yanında bir arazide çıktı. Yangınların büyük oranda çıkış sebebi insan sebebiyle. Çok kıymetli vatandaşlarımıza bir uyarıda bulunmuş olalım. Lütfen yangına sebep olacak ateş, tarla temizliği, çöp yakma gibi hususları artık gündemimizden çıkaralım." dedi.

4 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından Çanakkale'de çıkan orman yangınına ilişkin, "Bugün saat 12.54’te Çanakkale merkezde başlayan orman yangınında 4 kişi dumandan etkilenmiş olup, tedavileri devam etmektedir. Yangın sebebiyle 23 Ambulans ve 4 UMKE Timi ile toplam 85 sağlık personeli görevlendirmesi yapılmıştır. Çanakkale halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" dedi.

EKİPLER YOLA ÇIKTI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Çanakkale'deki orman yangınının söndürülmesine destek için CEKUT ekiplerinin 13 farklı ilden yola çıktığını bildirdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Ceza İnfaz Kurumları Arama Kurtarma (CEKUT) ekiplerinin Çanakkale'deki orman yangınının söndürülmesine yönelik çalışmalara destek için 13 farklı ilden yola çıktığını bildirdi. Bakan Tunç, Çanakkale'de devam eden orman yangınını kontrol altına almak için fedakarca mücadele eden "orman kahramanlarına" kolaylık dileyerek şunları kaydetti:

AFAD koordinasyonunda çok sayıda arama kurtarma ekibinin yanı sıra CEKUT ekipleri de 13 farklı ilden araç ve ekipmanları ile yangın söndürme çalışmalarına destek için yola çıkmışlardır. Dualarımız Çanakkale'deki vatandaşlarımız ve yangın söndürme çalışmalarına katılan orman teşkilatı ve diğer tüm teşkilatlarla

18 MART ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ TAHLİYE EDİLDİ

Öte yandan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü, alevlerin yaklaştığı Terzioğlu Kampüsü için tahliye kararı verdi.

Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, “Üniversite kampüsü tedbiren tahliye edildi. Şu anda alevler kampüse ulaşmadı. Kampüste şu anda teknik ekip bulunuyor. Hem KYK ve hem özel yurtlar tahliye edildi. Öğrenciler şehir içindeki diğer yurtlara ve otellere yerleştirildi” dedi.

Çanakkale'de yangın Kabe'ye yıldırım! Dünya Tamer Karadağlı Bakan Ersoy'u ağırladı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'göçmen' açıklaması Gündem Bahar Feyzan: CHP gizli kalmış protokoller mezarlığına döndü Gündem