Can Ataklı cuma gününün tatil olmasını isteyenleri hedef aldı: Aptallığın dik alasıdır

Can Ataklı, cuma gününün tatil olmasını savunanları aptal olmakla suçladı. Ataklı, "Bir takım saçma sapan adamlar sosyal medyada kampanya başlatıyor. Tam böyle sinir uçlarına dokunuyor... Böyle bir şey olamaz. Bunu savunmak aptallığın dik alasıdır." ifadelerini kullandı. 

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanlığı geçtiğimiz hafta cuma hutbesinde önemli bir konuya dikkat çekti.

Mesai saatlerinin ve ders programlarının Cuma namazı vaktine göre ayarlanmasını tavsiye edildiği hutbede, "Çalışanlarımızın ve öğrenci kardeşlerimizin en önemli farz ibadetlerinden birisi olan Cuma namazını eda edebilmelerine yardımcı olalım. İş yerlerimizdeki mesai saatlerini, okullarımızdaki ders programlarını Cuma namazının vaktine göre düzenleyelim. Unutmayalım ki ibadet özgürlüğü ve insan haklarına riayet bunu gerektirir. Bu hususta hassas davranmayanlar büyük bir vebal altına girmektedir." ifadelerine yer verildi.

CAN ATAKLI'DAN HAKARET

Diyanet'in bu çağrısına sık sık skandal açıklamalarıyla toplumun birçok kesiminden tepki alan Can Ataklı'dan tepki geldi.

Cuma gününün tatil olmasını savunanları hedef alan Ataklı, son paylaşımında hadsiz ifadeler kullandı.

"APTALLIĞIN DİK ALASI"

"Bunu savunmak aptallığın dik alasıdır" şeklinde ifadeler kullanan Ataklı şunları söyledi;

Diyanet İşleri Başkanlığı çıkıyor abuk sabuk bir şekilde okullar Cuma tatiline göre ayarlansın falan sonra bir takım saçma sapan adamlar sosyal medyada kampanya başlatıyor. Tam böyle sinir uçlarına dokunuyor... Böyle bir şey olamaz. Bunu savunmak da aptallığın dik alasıdır. Sen böyle kalkacaksın Arap çöllerinde yaşayan, petrol sayesinde zengin olmuş adamların peşinden 'ben de tatil yapacağım' yok böyle bir şey. Burası laik bir ülke onu söyleyeyim.
İYİ Parti'nin oylarında büyük erime! Gündem İYİ Parti'den Devlet Bahçeli'nin çağrısına yanıt Gündem Trabzonspor'un ilk maçında duygusal anlar! Eren Bülbül unutulmadı Gündem Mehmet Sevigen: Kılıçdaroğlu için Türk halkından özür diliyorum Gündem