Can Ataklı çocuklara dini eğitim veren Sincan Belediyesi'ni hedef aldı: Pedagojik cinayet işleniyor

Can Ataklı, çocuklara dini eğitim veren Sincan Belediyesi'ni ağır sözlerle eleştirdi. Bunun pedagojik bir cinayet olduğunu öne süren Ataklı, "Türkiye'de bunlara karşı çıkılması gerekiyor. Bu çocukları beyinsel ölüme doğru itemezsiniz." dedi. Sosyal medyadan Ataklı'ya cevap veren Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ise "Aynı hassasiyeti toplumsal değerlerimizi hedef alan “lgbti+ dayatmasına” karşı göstermelerini de tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Abone ol

Can Ataklı, YouTube kanalında yayınladığı son videoda AK Parti yönetimindeki Sincan Belediyesi'nin Bebek Kütüphanesi ve Yenikent Anne-Çocuk Oyun Evi'nde çocuklara verdiği dini eğitimi hedef aldı.

Bunun pedagojik bir cinayet olduğunu iddia eden Ataklı, "Bunlar okul öncesi çocukları. Bunları çok iyi niyetliymiş gibi alıyorlar anneler de geliyor, oyun oynuyorlar, şarkı söylüyorlar namaz kılıyorlar, Kur'an öğreniyorlar falan. Özellikle cehalet de çok yaygın olunca toplamak ne güzel. Çocuklar oyun da oynuyor dinlerini de öğreniyor filan. Yanlış...Türkiye'de bunlara karşı çıkılması gerekiyor. Bu çocukları beyinsel ölüme doğru itemezsiniz. Öyle bir numara yapıyorlar ki. Ufacık çocukları alıyorlar kızların başını bağlıyorlar, oğlanların kafasına takkeler öyle bir hava..." dedi.

"HAYATA BÖYLE BAŞLAMAK BÜYÜK YANLIŞ"

Çocuklarını eğitime gönderen ailelere 'Pedagoji hiç bilmeyen, çocuk eğitimi nedir bilmeyen, bir insanı nasıl yetiştirdiğinden hiç haberi olmayan insanlar' diyerek hakaret eden Ataklı, "'Bak ne güzel oyunu da öğreniyorlar dinlerini de' diyor. Hayır kardeşim o yaştaki çocuk din konusunu, inanç konusunu, bir takım ibadetleri sadece evde öğrenir. Böyle buralarda oyun adı altında bunları öğretmeye kalkarsan o çocukların beyni körelir. Bunun dinle falan alakası yok. Bu çocuklar bu kafayla büyüdükleri zaman daha sonra para kazanabilecekleri çeşitli mesleklerin teknik konularını öğrenmekte güçlük çeker. Hayata böyle başlatıyorsun. Büyük bir yanlış." ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN'DAN AÇIKLAMA

Ataklı'nın ifadeleri sonrası Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan sosyal medyadan açıklamalarda bulundu.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan

Ercan şu ifadeleri kullandı;

"Sincan Belediyesi olarak 0-5 yaş arasındaki çocuklarımız ve aileleri için tamamen ücretsiz olarak hizmet verdiğimiz, çok kıymetli bir projemiz Bebek Kütüphanesi. İnce motor gelişiminden akıl oyunlarına, İngilizce derslerinden beden perküsyon etkinliklerine kadar tamamen pedagoglar ile hazırladığımız bir müfredatımız mevcut. “Değerler eğitimi” de bu derslerden birisi.

Bu dersin içeriğinde değerleri “merhamet, doğruluk, dürüstlük” olan İslâm’ı tanımaya ve anlamaya dair bir takım eğitimler de mevcut. Ailelerimizin memnuniyetini sıkça dile getirdiği bu derslerimize müfredatımızda yer vermeye devam edeceğiz. “Pedagojik cinayet” gibi son derece haddini aşan ithamlarla bizi hedef alanlara da tavsiyem; aynı hassasiyeti toplumsal değerlerimizi hedef alan “lgbti+ dayatmasına” karşı göstermeleri yönünde olacaktır."

CAN ATAKLI HAKKINDA SORUŞTURMA

Çocuklara verilen dini eğitimi hedef alan Ataklı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti ve soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, gazeteci Can Ataklı'ya 18 Ağustos tarihinde sosyal medyadan yaptığı paylaşım sebebiyle, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlamasıyla resen soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sosyal medyada yayınlanan paylaşımlar sebebiyle yapılan açık kaynak araştırmalarında; gazeteci- yazar Can Ataklı tarafından 18.08.2023 tarihinde sosyal medyada yayınlanan bir videoda Sincan Belediyesi'nin "Bebek Kütüphanesi ve Yenikent Anne-Çocuk Oyun Evi'nde" çocuklara yönelik eğitim etkinlikleriyle ilgili sözleriyle halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik edici paylaşım yapıldığı tespit edilmekle; 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 160'ıncı maddesi uyarınca işin gerçeğinin araştırılması amacıyla 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 216/1 maddesinde düzenlenen halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçundan resen soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Yeni Anayasa çalışmaları hakkında önemli açıklama Gündem Kaçakçılık operasyonlarında 32 kişi tutuklandı! Gündem Üçü gözaltında biri aranıyor Magazin Bakan Mehmet Şimşek üzerinden algı operasyonu! Gündem