Çalışmalara sona gelindi! Bolu Dağı Tüneli bugün hizmete açılıyor

Bolu Dağı Tüneli'nde 46 gündür devam eden yenileme çalışmaları sona erdi. TEM Otoyolu'nun önemli kısmı, bugün tekrar vatandaşların hizmetine açılacak. Tünel uzadı, depreme karşı güçlendirildi ve konfor seviyesi arttırıldı.

Abone ol

İstanbul-Ankara arasında ulaşımı temin eden Anadolu Otoyolu, Bolu Dağı Geçişi, Ankara yönünde 25 Eylül tarihinde trafiğe kapatılan 23 kilometrelik yolda çalışmalar sona erdi.

BUGÜN AÇILIYOR

Bolu Dağı Tüneli'nde gerçekleştirilen kapsamlı bakım ve onarım çalışmaları sona erdi. 46 gün süren yoğun çalışmaların ardından tünel, bugün yeniden trafiğe açılacak.

TÜNEL UZADI

Yapılan onarım faaliyetleri kapsamında tünelin giriş kısmı Kaynaşlı yönünde çelik konstrüksiyon ile 90 metre uzatıldı. Bu uzatma ile birlikte Bolu Dağı Tüneli'nin toplam uzunluğu 3 bin 25 metreden 3 bin 115 metreye çıkarılarak, Ankara istikametindeki erişim kolaylığı artırıldı. Yenilenen tünel sadece daha uzun değil, aynı zamanda daha da güvenli olacak.

DEPREME KARŞI GÜÇLENDİRİLDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, güzergahtaki viyadüklerin deprem riskine karşı sigorta kutulu genleşme derzleri ile donatıldığını söyledi. Yapılan bu önlemlerle birlikte viyadüklerin olası bir deprem durumunda hasar görmesi riski minimize edildi. Ayrıca, derzlerin üzerine yapılan sıvı membran ve guss asfalt uygulaması ile yollar taş mastik asfalta hazır hale getirildi.

KONFOR SEVİYESİ ARTIRILDI

Çalışmalar sırasında, ağır yük taşıyan araçların neden olduğu yol oturmaları giderilerek, otoyolun genel konfor seviyesi yükseltildi. Ayrıca, güvenliğin artırılması amacıyla orta refüjdeki beton bariyerler 3 kilometre boyunca yenilendi.

Barış Yarkadaş gazeteciliği bıraktı Gündem İYİ Parti'den istifa eden Nebi Hatipoğlu AK Parti'de! Gündem Özel gözünü o isimler dikti! İşte koltuğu sallantıdaki başkanlar Siyaset Kılıçdaroğlu kurultay sonrası ilk kez konuştu Gündem