Çağlar Cilara'ya konuk olan Buket Aydın'dan gündeme dair değerlendirmeler

Haber Global'de Çağlar Cilara'ya konuk olan Buket Aydın gündeme dair açıklamalarda bulundu. Aydın, "Kılıçdaroğlu HDP'den aradığı desteği bulamadı. HDP'de seçmen kaybetti. İnsanlar her şeyi net olarak görüyorlar. Kılıçdaroğlu'nun gerçek yüzünü HDP'de gördü. Ben buradan HDP'ye ve Sırrı Sakık'a sesleniyorum. Kılıçdaroğlu'nun kapalı kapılar ardında size verdiği sözleri açıklayın. Madem kapılar kapandı artık siz de her şeyi açıklayın. Ben böyle bir pazarlık olduğuna eminim." dedi.

Abone ol

Haber Global ekranlarında Çağlar Cilara'ya konuk olan Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Buket Aydın'ın açıklamaları şöyle;

"CHP'nin içerisinde kartlar yeniden dağıtıldı. CHP bir daha toparlanamayacak duruma geldi. Bazı söylemlere bakarsak CHP'nin oyu yüzde 15 civarı.

Diğer partiler CHP sayesinde birçok sandalyeye sahip oldular ama bunu görmezden geliyorlar.
CHP'ye karşı tutumları değişti. Kemal Kılıçdaroğlu insanlara sözler verip tutmamış.

Akşener'e iki belediye başkanı cumhurbaşkanı yardımcısı olsun diye söz vermiş masaya döndürmüş ama sonra tutmamış. Ümit Özdağ'a sözler vermiş. Kimsenin haberi yok. Bence Cumhurbaşkanı Erdoğan 'masanın altında birbirlerini tekmeliyorlar' diyerek az bile söylemiş.

"SIRRI SAKIK KILIÇDAROĞLU'NUN VERDİĞİ SÖZLERİ AÇIKLASIN"

Kılıçdaroğlu HDP'den aradığı desteği bulamadı. HDP'de seçmen kaybetti. İnsanlar her şeyi net olarak görüyorlar. Kılıçdaroğlu'nun gerçek yüzünü HDP'de gördü. Ben buradan HDP'ye ve Sırrı Sakık'a sesleniyorum. Kılıçdaroğlu'nun kapalı kapılar ardında size verdiği sözleri açıklayın. Madem kapılar kapandı artık siz de her şeyi açıklayın. Ben böyle bir pazarlık olduğuna eminim. Detayını bilemem ama bir takım sözler verildiğine inanıyorum.

"İZMİR'DE HERKES ŞİKAYETÇİ"

CHP'nin özgüveninin yüksek olduğu yerler var. Mesela İzmir... 'Ben kimi koysam kazanırım' söylemi çok aşağılıktır. 'Bardak koysam kazanırım' demek önce seçmenini sonra adayını aşağılamaktır.
İzmir'de herkes şikayetçi ve 'şehir kokuyor' diyorlar...

İYİ Parti'nin şu saatten sonra CHP ile ittifak yapması yapılacak en yanlış tercihtir. Meral Hanım adayını çıkarmalı ve kendi gücünü de görmelidir.

Ekrem İmamoğlu kendi seçmeninden bile oy alamayabilir. İmamoğlu'na oy verdiği için pişman olan çok seçmen var. İmamoğlu'nun önce kendi seçmeninden oy almayı sonra da diğer seçmeni düşünmesi gerekir.

"İSTANBUL'A ÖZEL BİR İTTİFAK OLABİLİR"

Meral Akşener'in İmamoğlu'na sempatisi olduğunu biliyorum. Belki İstanbul'a özel bir ittifak olabilir.
Ama bu durumda bile İmamoğlu'nun seçimi kazanabileceğini düşünmüyorum.

Erdoğan'ın İstanbul'a yaptığı hizmeti İmamoğlu'nun yaptığını düşünen varsa gelsin ona da bir kahkaha atayım.

Muhalif seçmende artık kazanacağız hissi yok. Şu an tek bir his var; Kandırıldık! Muhalif seçmende sandığa gitmeme eğilimi var. Ben tepki oylarının İYİ Parti'ye gideceğini düşünüyorum. CHP'nin kemik kitlesi İYİ Parti'nin adayına oy verir. Muharrem İnce'nin hakkını yedikleri için oraya da kayabileceğini düşünüyorum.

"AK PARTİ İZMİR'İ KAZANMAYA İLK DEFA BU KADAR YAKIN"

İlk defa son dönemde AK Parti'nin İzmir'i kazanmasına bu kadar yakın olduğunu görüyorum.
Bu yerel seçimlerde CHP'ye seçmeni tarafından bir ders verileceğini düşünüyorum.

2028'de Kılıçdaroğlu hala CHP'nin başında olursa ortada parti kalacağını da düşünmüyorum. 'Örgüt beni aday gösterirse aday olurum' diyorsun ama sen zaten örgütü örgütlemişsin. Etrafına seni aday gösterecek adamları doldurmuşsun."

AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım'dan KKTC sözleri Dünya Giresun'da bomba alarmı! Gündem Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü Gündem Bakan Yerlikaya uyuşturucu operasyonunu açıkladı: 58 gözaltı Gündem