Burun estetiği için gittiği hastanede ölen Heval'in hayatını kaybetmesinde ihmal var mı?

İstanbul'da burun estetiği için gittiği hastanede kalp krizi geçiren Heval Pekgöz, yaşamını yitirdi. Narkoz aşamasında kalp krizi geçiren Heval, 20 günlük yaşam mücadelesi sonrasında hayatını kaybetti. Ailesi, hastane hakkında suç duyurusunda bulundu. Acılı aile Heval'in ölümünde ihmal olup olmadığının araştırılmasını istiyor.

Abone ol

Heval Pekgöz, hem burun estetiği yaptırmak hem de geniz etini aldırmak için İstanbul Maltepe'de özel bir hastaneye gitti. Pekgöz, kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti. Ailesi ise ihmallere karşı bir mücadele başlattı. 

NTV'den Deniz Tüysüz, konuya ilişkin ayrıntıları aktardı.

HASTANE HAKKINDA İNCELEME BAŞLATILDI

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, hastane hakkında inceleme başlattı. Şu anda müfettişler hastanede incelemelerini sürdürüyor. O gün neler yaşandığı, ayrıntılı şekilde ele alınıyor ve tüm kamera kayıtlar inceleniyor. Hastanede olduğu iddia edilen yoğun bakım var mı yok mu? Genç kız, bu hastanenin neden başka şubesine taşındı? Bunların hepsi mercek altında.

ECZACILIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİSİYDİ

Heval Pekgöz, 19 yaşında, Eczacılık Fakültesi öğrencisiydi. 10 Ağustos'ta hem burun etini aldırmak, hem de burun estetiği olmak için hastaneye başvurmuştu ancak iddiaya göre anestezi aldığında kalbi durdu. Doktorlar, ailesine haber verdiler ancak durumunun iyi olduğunu söylediler. Heval, hastanenin özel ambulansı ile ikinci şubesine götürüldü. Burada, aileye kalbiyle ilgili sıkıntısı olduğunun bilgisi verildi. Aile, Heval'i Siyami Ersek Kalp ve Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne götürdü, orada bir anjiyo yapıldı ancak kalbiyle alakalı bir sorun olmadığını ve beynine oksijen gitmediği içn ödem oluştuğu doktorlar tarafından söylendi.

20 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI

Aldığımız bilgilere göre aynı gün içinde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne sevkedildi. 20 gün de orada yoğun bakımda hayat mücadelesi verdi ve 30 Ağustos'ta da hayatını kaybetti. Aile, tüm bu yaşananlardan sonra hem hastane hem de yetkili doktorlara suç duyurusunda bulundu. Anne Özlem Pekgöz de kızını yoğun bakımda görmek istediğini ancak izin verilmediğini, gözlerinin sedyedeyken açık olduğunu ve entübe olmadığını anlattı. Bu gelişmeler yaşanırken, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü de hastane hakkında inceleme başlattı.

NEDEN 112 SERVİS AMBULANSI İLE GİDİLMEDİ?

Müfettişler iki konu üzerine yoğunlaşıyor. Bir tanesi, Heval'in anestezi aldığı esnada ne yaşadığı, neden kalbi durduğu. İkincisi ise, kalbi durduktan sonra neden Heval'in 112 acil servis ambulansı ile değil de hastanenin özel ambulansı ile başka şubeye götürüldüğü. O anda neler yaşandı? Neler oldu? Bunların hepsi mercek altında.

Erzurum'da Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi Gündem İzmir'de elektrik faciasında müdürler kendilerini savundu Gündem Soylu: Ellerinden geleni ardlarına koymasınlar Gündem Adana'da Kaza: Genç Atlet Hayatını Kaybetti Gündem