Bursluluk sınav sonuçları MEB tarafından açıklandı: 2024 İOKBS Bursluluk sınavı sonuçları nasıl öğrenilir?

Bursluluk sınavı sonuçları bugün açıklandı. 21 Nisan'da yapılan 2024 İOKBS bursluluk sınavına bir milyona yakın 5, 6, 7, 8, Hazırlık Sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencisi girmişti. Sınav sonucuna göre 70 bin öğrenci başarılı olarak burs almaya hak kazandı. Peki, bursluluk sınavı sonuçları nasıl öğrenilir, kaç puan gerekiyor?

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı, 21 Nisan 2024'de yapılan bursluluk sınavı sonuçlarını bugün açıkladı. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk (İOKBS) sınavına katılan öğrenciler, kaç puan aldıklarını, burs kazanıp kazanmadıklarını merak ediyordu. Peki, bursluluk sınav sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? İşte bursluluk sınavı sonuçlarına dair detaylar...

BURSLULUK SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Bursluluk sınav sonuçları http://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edildi. TC kimlik numarası, doğum tarihi ve güvenlik kodu alanlarını doldurup bursluluk sınavı sonucunuzu görebilirsiniz. 

2024 İOKBS bursluluk sınavı sonuçları için tıklayınız

KAZANMAK İÇİN KAÇ PUAN GEREKİR?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk (İOKBS) sınavında adaylar baraj puanı ya da üzerinde bir puan alması halinde burs ya da yatılı eğitim hakkı elde edecek. 5. sınıf bursluluk sınavını kazanmak için 67 net 460 puan, 6. sınıf bursluluk sınavını kazanmak için 66 net 457 puan, 7. sınıf bursluluk sınavını kazanmak için 69 net 468 puan ve 8. sınıf bursluluk sınavını kazanmak için 71 net 470 puan almak gerekiyor.

Canlı yayında 8 yaşındaki kızına müstehcen kelimeler kullandı Gündem Dışişleri'nde bakan yardımcılığına atama Gündem 28 Şubat davası sanıklarına af Gündem 8 yaşındaki çocuğa sokak köpekleri saldırdı Gündem