Bursa'da Denetimli Serbestlik Hükümlüleri Camide Temizlik Yaptı

Bursa'da denetimli serbestlik hükümlüleri, Muradiye Camisi'nde temizlik ve bakım çalışmasına katıldı.

Abone ol

Bursa'da, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla, bir grup denetimli serbestlik hükümlüsü, tarihi Muradiye Camisi ve çevresinde temizlik çalışmaları gerçekleştirdi.

İşbirliği ile Yapılan Çalışmalar

Bu etkinlik, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Bursa Müftülüğü işbirliği ile gerçekleştirildi. Osmangazi ilçesindeki Muradiye Mahallesi'nde bulunan cami, hükümlüler tarafından titizlikle temizlendi.

Çalışmaya Yoğun İlgi

Bursa Denetimli Serbestlik Müdürü Cihat Çanak, bu çalışmaya katılan 15 hükümlünün, temizlik ve bakım faaliyetleri kapsamında kentin farklı camilerinde de aktif rol almayı amaçladıklarını belirtti. Çanak, "Hükümlülerimiz, manevi rehberlik ve maneviyata daha yakınlar; bu yüzden gönüllü olarak bu çalışmalara katılıyorlar," dedi.

Memnuniyet ve Devamlılık Vurgusu

Bursa Osmangazi Müftülüğü Şube Müdürü Yunus Emre Kır, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında imzalanan protokol doğrultusunda, denetimli serbestliğe tabi bazı hükümlülerin kamu kurumlarında görevlendirildiğini dile getirdi. Kır, camilerin temizlik işlemlerinin genellikle görevli imam ve cami dernekleri tarafından yapıldığını ancak bu uygulamanın denetimli serbestlik müdürlükleri ile desteklendiğini ifade etti. "Çalışmalarımızdan çok memnunuz; inşallah bu uygulama devam edecek," diye ekledi.

Hükümlülerden Katkı

Denetimli serbestlik hükümlüsü Ufuk Gürel, devletin sunduğu imkanlarla cezalarının infazının daha faydalı hale getirildiğini belirtti. Sabah saatlerinde Muradiye Camisi'ne geldiklerini ve ibadethanenin içi ile çevresinde temizlik yaptıklarını ifade eden Gürel, "Bursa'mıza ve insanlığa daha yararlı şeyler yapmaya çalışıyoruz. İnsanların burada bizi görüp dua etmesi, bizim için çok büyük bir avantaj," şeklinde konuştu.

Bursa'da bir grup denetimli serbestlik hükümlüsü, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla tarihi Muradiye Camisi ve çevresinde temizlik ve bakım çalışmasına katıldı.

Samsun'da Uyuşturucu Operasyonu Gündem Acun Ilıcalı'dan yanıt gecikmedi Spor Lübnan'da Türk gemilerinin güvenlik seviyesi arttı Gündem Kayseri'de İhtiyaç Sahiplerine Aspir Yağı Yardımı Gündem