Burak Aykan, BMAEK Ulaştırma Çalışmaları Başkanı oldu

Burak Aykan, BMAEK Ulaştırma Eğilimleri ve Ekonomileri Çalışma Grubu Başkanlığı’na seçildi.

Abone ol

Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (BMAEK) İç Taşımacılık Komitesi Ulaştırma Eğilimleri ve Ekonomileri Çalışma Grubu (WP.5) Başkanlığına, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Burak Aykan seçildi.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAYIMLADI

Bakanlığın resmi açıklamasında, BMAEK WP.5 oturumunun BM Cenevre Ofisi'nde gerçekleştirildiği belirtildi. Toplantıda, Aykan’ın yeni başkan olarak görevine başladığı vurgulandı.

ÖNCEKİ GÖREV BİLGİSİ

Aykan, 2022 yılından bu yana bu çalışma grubunun başkan yardımcılığı görevini üstleniyordu. Bakanlık açıklamasında, "Türkiye’nin liderliği altında, WP.5 kapsamındaki çalışmalar yenilikçi, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir yaklaşım ile geliştirilerek BMAEK üyeleri arasında işbirliğini artıracaktır," ifadesine yer verildi.

WP.5’İN ROLÜ

Ulaştırma Eğilimleri ve Ekonomileri Çalışma Grubu, üye ülkeler arasında ulaştırma politikalarının uyumlaştırılmasına ve bölgesel kalkınmaya yönelik ulaşım altyapısının desteklenmesine odaklanan önemli bir platform olarak değerlendirilmektedir.

GENİŞ BİR COĞRAFİ KAPSAM

BMAEK WP.5'in temel hedef coğrafyası ise Avrupa, Kuzey Amerika, Orta Asya ve Kafkaslar gibi geniş bir bölgeyi kapsamaktadır. Türkiye, 1947'den itibaren BMAEK’nün üyesidir.

Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (BMAEK) İç Taşımacılık Komitesi Ulaştırma Eğilimleri ve Ekonomileri Çalışma Grubu (WP.5) Başkanlığı görevine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Burak Aykan seçildi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Kastamonu'da Kur'an Kursu Temelini Attı Gündem Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Önemli Açıklamalar Gündem İstanbul'da özel sergi açılışı Gündem Deniz Bozkurt Adaylığa İmza Attı Gündem