Buket Aydın: Türkiye'de bir iç savaş çıksa ilk olarak Ayasofya'yı ele geçirecekler

İsrail'in Mescid-i Aksa'da sinagog planına dair açıklamalarda bulunan Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, "Türkiye'de bir iç savaş çıksa ilk olarak Ayasofya'yı ele geçirecekler." dedi.

Abone ol
  • İsrail Ordu Radyosu'na konuşan İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, mevcut politikanın Yahudilerin Mescid-i Aksa'da "ibadet etmesine izin verdiğini" ileri sürmüş ve "Mescid-i Aksa'ya bir sinagog inşa eder misiniz?" sorusuna "Evet" cevabını vermişti.
  • Ben-Gvir'in sözlerine tepkiler gelmeye devam ederken Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın TV100'de Başak Şengül ile Doğru Yorum programında skandal açıklamaları değerlendirdi.

  • Buket Aydın, "Türkiye'de bir iç savaş çıksa ilk olarak Ayasofya'yı ele geçirecekler." dedi.
  • Buket Aydın'ın açıklamaları şöyle:
İsrail Mescid-i Aksa'yı tamamen ele geçirdikten sonra oraya istediğini yapabilme hakkını kendinde bulur. Ayasofya konusu biliyorsunuz ki uzun zamandır gündemde. Ayasofya'da aslında Hristiyanlar ibadet etmek istiyorlar ve Hristiyanlara göre kutsal bir yer. Fakat biz 'burası camidir' dedik ve ibadete açtık. Kim bizi engel olabildi? Sizce onlar Ayasofya'yı cami olarak kabul ediyorlar mı? Onlar bizim Ayasofya'yı cami olarak ibadete açmamızdan tiksiniyorlar. Bugün Yunanistan'a gidin insanların kollarında Konstantinopol dövmeleri vardır. Türkiye'de bir iç savaş, karışıklık çıksa ilk olarak gelip Ayasofya'yı açacaklarına eminim.
Dışişleri'nden İsrailli bakana tepki Gündem Ev sahibinden ilginç kira yöntemi Gündem İmamlar okulda ders verecek iddiaları Gündem İBB'nin göz yumduğu kaçak yapının öncesi ve sonrası Gündem