Buket Aydın ile Yüz Yüze'nin bu haftaki konuğu TEK Parti Genel Başkanı Ahmet Özal

Haber Global ekranlarında 'Buket Aydın ile Yüz Yüze Programı'nın konuğu olan TEK Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, Ekrem İmamoğlu ile ilgili "Bu işin sonunda bir yasak çıkar ya da çıkmaz. Ama Kılıçdaroğlu Almanya'dayken İmamoğlu'nun bu şekilde bir girişimde bulunması çok erkendi. Dönünce daha detaylı bir çalışma yapılabilirdi, bana göre zamansızdı." dedi.

Abone ol

Haber Global ekranlarında yayınlanan Buket Aydın ile Yüz Yüze programı bu hafta TEK Parti Genel Başkanı Ahmet Özal'ı konuk etti.

6'lı masanın adayı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ahmet Özal, "En büyük sorun Kılıçdaroğlu'nun adaylığına 6'lı masadaki bazı kişilerin sıcak bakmaması. Kılıçdaroğlu, tüm çabalarına rağmen oylarının artmadığını görürse aday olmayabilir, bence illa da aday olacak diye bir şey yok. Başkasının kazanma ihtimali varken aday olacağını sanmıyorum. Son birkaç aydır, Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun çok önüne geçti, Yavaş'ın biraz altında kaldı. Şubat ayına kadar aday belirleyeceklerini sanmıyorum." dedi.

"MERAL HANIM SAMİMİDİR"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki yakınlığa da değinen Özal, "Meral Hanım'ın samimiyetidir o sarılma, orada bir şov yok. Hareketleri samimidir, onda çok fazla şov görmüyorum." ifadelerini kullandı.

Özal, Ekrem İmamoğlu ile ilgili "Bu işin sonunda bir yasak çıkar ya da çıkmaz. Ama Kılıçdaroğlu Almanya'dayken İmamoğlu'nun bu şekilde bir girişimde bulunması çok erkendi. Dönünce daha detaylı bir çalışma yapılabilirdi, bana göre zamansızdır." açıklamasında da bulundu.

Ahmet Özal'ın açıklamalarından önemli satır başları:

"Kılıçdaroğlu ile Akşener arasında bir gerginlik var ama bu 6'lı masanın dağılacağı anlamına gelmiyor. Bu görüşmeyle buzlar eriyecektir diye düşünüyorum. En büyük sorun Kılıçdaroğlu'nun adaylığına 6'lı masadaki bazı kişilerin sıcak bakmaması. Kılıçdaroğlu, tüm çabalarına rağmen oylarının artmadığını görürse aday olmayabilir, bence illa da aday olacak diye bir şey yok. Başkasının kazanma ihtimali varken aday olacağını sanmıyorum. Son birkaç aydır, Kılıçdaroğlu,  Ekrem İmamoğlu'nun çok önüne geçti, Yavaş'ın biraz altında kaldı. Şubat ayına kadar aday belirleyeceklerini sanmıyorum. 

TÜRKİYE'Yİ İDARE ETMEK KOLAY BİR İŞ DEĞİL
Kılıçdaroğlu, popstar seçmiyoruz, cumhurbaşkanı seçiyoruz, demişti. Cumhurbaşkanı adayı olacaksanız tecrübeniz, bilgi birikimiz ne, bunları soracak insanlar. Türkiye'yi idare etmek o kadar kolay bir iş değil. Mansur Yavaş çok bilgili olabilir, sonuçta belediye başkanlığında başarılı. 

Sayın Erdoğan 21 yıldır iktidarda, bu kolay bir iş değil. Dünya tarihinde demokrasiyle seçilen ve iktidarda kalan birisi çok az. Halkı iyi bilen birisi. Ekonomi kötü kimse iyi demiyor, ama Erdoğan hala nasıl yüzde 30'larda oy alıyor diye insanlar birbirlerine soruyor. Ben köy kahvelerinde çok şey öğrendim. bizim insanımız oy verirken hiç hata yapmamıştır şu ana kadar ama Erdoğan'ın karşısına bir aday koyamazsanız kazanır. Erdoğan'ı indireceğiz, diye bir siyaset yapılamaz. Siz meseleleri konuşacaksınız, biz daha iyisini yaparız diyeceksiniz.

MAVİ VATAN ÇOK ÖNEMLİ
Oy verenleri suçlayarak seçim kazanamazsınız. Erdoğan'ın iyi yaptığı ve yanlış yaptığı şeyler var. 2002 yılında 12 büyükelçimiz vardı şu an 40 büyükelçimiz var, Mavi Vatan çok önemli, Türkiye'yi Anadolu'ya hapsedemeyiz, yoksa sizi yok ederler, bunlar doğru hareketler. Ekonomide çok yanlış yapıldı. Muhalefet, iktidarın yaptığı doğru şeyi alkışlamalı. 6'lı masanın en çok üzerinde durduğu konu, parlamenter sistem. Bu sistemde yargı yasama yürütme de pek bağımsız değildi. Sistemde eksiklikler dışında sadece bir kişinin gitmesi üzerinden siyaset yaparsanız kaybedersiniz ve halkı da kızdırırsınız. 

İMAMOĞLU'NUN GİRİŞİMDE BULUNMASI ÇOK ERKENDİ
İmamoğlu'na verilen karar yanlış ama henüz kesin değil. Erdoğan'a verildi zamanında ama daha yargıtay var dedi. İmamoğlu'nun bunu bir şova çevirmesini doğru bulmuyorum. Meral Hanım asla aday olmaz, çok kararlı bir insan. Ben aday olacağım dersem olur, olmayacağım dersem olmaz. Meral Hanım'ın samimiyetidir o sarılma, orada bir şov yok. Hareketleri samimidir, onda çok fazla şov görmüyorum. Bu işin sonunda bir yasak çıkar ya da çıkmaz. Ama Kılıçdaroğlu Almanya'dayken İmamoğlu'nun bu şekilde bir girişimde bulunması çok erkendi. Dönünce daha detaylı bir çalışma yapılabilirdi, bana göre zamansızdır. Bugünkü görüşmeden bir ayrılık açıklaması çıkmaz. 

Sadece Meral Hanım'ın değil İYİ Parti teşkilatının da Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylayacağını sanmıyorum. Kemal Bey, çok enteresan açılımlar yaptı, başörtüsü konusunda helalleşelim dedi. Artık kendisini sadece sol diye tanımlayan bir kitleye değil herkese hitap etti. Bu, bir şey getirir mi kendisine zaten anketlerde birkaç ay sonra göreceğiz.

CUMHURBAŞKANI ADAYI OLABİLİRİM
Cumhurbaşkanı adayı olabilirim. Birçok sıkıntımız var, o Cumhurbaşkanlığını yapabilmem için benim çok iyi bir kadroya sahip olmam gerek, ekonomi ve dış politikada. Kimse tek başına çıkamaz. Türkiye iradesi zor bir ülke, ABD'yi yönetmek daha kolay."

İstanbul'da "huzur uygulaması" yapıldı Gündem Erzurum'da deprem! Gündem 'ABD, Türkiye’den kira talep etti' Gündem Üç aylar ne zaman başlıyor? Gündem