Bosna Hersek'te Sel Felaketi: 4 Kentte Zarar Gördü

Şiddetli yağışlar Bosna Hersek'te Jablanica, Konjic, Fojnica ve Kresevo'da sel baskınlarına neden oldu, can kayıpları yaşandı.

Abone ol

Son günlerde Bosna Hersek'te etkili olan yoğun yağışlar, Jablanica, Konjic, Fojnica ve Kresevo şehirlerinde büyük çapta sel felaketine yol açtı.

En Çok Etkilenen Yer: Jablanica

Sel felaketinden en fazla zarar gören bölge Jablanica oldu. Burada pek çok yol heyelan nedeniyle ulaşıma kapatılırken, Jablanica'da bir caminin tamamen sular altında kaldığı bildirildi.

Can Kaybı ve Arama Kurtarma Çalışmaları

Bosna Hersek Federasyonu Sivil Koruma Başkanlığı, Jablanica'da ilk belirlemelere göre 5 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Ancak yerel medyada yer alan haberlere göre, bu sayının daha da fazla olabileceği ifade edilmekte.

Konjic, Fojnica ve Kresevo'da çok sayıda ev sular altında kaldı ve havadan elde edilen görüntülerde birçok evin büyük hasar gördüğü gözlemlendi.

Bosna Hersek Savunma Bakanlığı, yaşanan can kayıplarının ardından, arama kurtarma çalışmalarına helikopterlerin de katılacağını duyurdu.

Kayıp İhbarları ve Genel Etkiler

Ayrıca, yerel basında selden etkilenen bölgelerde çok sayıda kayıp ihbarı yapıldığına dair bilgiler paylaşıldı. Selden etkilenen alanlarda okullar kapatılırken, toplu taşıma araçlarının bir süre hizmet vermeyeceği belirtildi.

Bosna Hersek'te etkili olan şiddetli yağışlar Jablanica, Konjic, Fojnica ve Kresevo kentlerinde sellere neden oldu. Selden en fazla etkilenen yer Jablanica olurken pek çok yol heyelan nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

Kars'ın Gravyer Peyniri Coğrafi İşaretle Tescillendi Gündem Malatya'da Trajik Kaza: Bir Çocuk Hayatını Kaybetti Gündem KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı Gündem İsrail'in futboldan men edilmesi için çağrı Spor