Bomba kulis! Yeni Cumhurbaşkanı yardımcısı kim olacak? Hazine ve Maliye bakanlıkları için düşünülen isimler kim? İşte ekonomi takımı

Türkiye 28 Mayıs'ta kararını verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52 oyla yeniden seçildi. Erdoğan seçim gecesi yaptığı balkon konuşmasında önceliğinin ekonomi olduğunun altını çizdi. Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından ekonomi takımında kimlerin olacağı merak edilmeye başlandı. Son kulis bilgilerine göre 3 ismin üzerinde duruluyor. İşte ayrıntılar...

Abone ol

14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde adayların yüzde 50+1 oy alamamasının ardından cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2. tura gitti. 28 Mayıs'ta Türkiye yeniden sandık başına gitti.

Tam bir demokrasi şöleni yaşanan günde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zafer sayısı 17'ye çıkardı ve 3. kez seçildi

 Erdoğan'ın geleneği haline gelen balkon konuşması bu zamanda kadar AK Parti'nin Ankara Genel Merkezi'nde yapılıyordu. Bu seçimde ilk defa Erdoğan Külliye'den seslendi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan buradaki açıklamalarında ekonomiye ayrı bir yer ayırdı ve önceliğinin ekonomi olduğunun altını çizdi. Erdoğan, “Enflasyonun yol açtığı fiyat artışlarından kaynaklanan sıkıntıları gidermek, refah kayıplarını telafi etmek, önümüzdeki günlerin en acil konu başlığıdır. Bunları çözmek bizim için zor bir şey değil” dedi.

 Bu açıklamalarının ardından yeni ekonomi takımı ile ilgili de kulis haberleri gelmeye başladı. Gazeteci Abdulkadir Selvi yazısının bir kısmında ekonomi takımı ile ilgili konuşulan isimleri paylaştı.

EKONOMİDE 3 İSİM
Bu isimler şu şekilde:
Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Mehmet Şimşek
Hazine Bakanı: Cevdet Yılmaz
Maliye Bakanı: Lütfi Elvan

İşte Selvi'nin yazısı:

MEHMET ŞİMŞEK OLACAK MI?
Bu sözler ekonomi politikalarında bir değişimin işareti olarak görülebilir mi? Erdoğan ekonomide yeni bir ekip kuracak mı? Daha açık bir şekilde soracak olursak Mehmet Şimşek ekonomi yönetimini üstlenecek mi?

Bu kabinede en çok merak edilen konu bu olacak. Çünkü seçimlerde Erdoğan’ı en çok zorlayan ekonomi oldu. Sinan Oğan’ın destek vermesinin koşullarından biri olarak da faiz başta olmak üzere ekonomide piyasalara uyumlu politikaların uygulanacağı vurgulanmıştı.

EKONOMİ TAKIMINDA KİMLER VAR?
Mehmet Şimşek, uluslararası piyasalarda kredisi yüksek bir isim olmanın ötesinde mevcut ekonomi politikalarından da ayrışan bir isim. Seçimlerin ardından Mehmet Şimşek’in kutlamak için tweet atması ilgi çekmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gece Mehmet Şimşek’le görüştü. Görüşmenin olumlu geçtiği söyleniyor. Yeni dönemde Mehmet Şimşek ekonomiyi üstlenirse Lütfü Elvan ile Cevdet Yılmaz’ın da içinde yer alacağı bir takım oyununun kurulacağı söyleniyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ayrılabileceği söyleniyor. Kabinede ayrıca bir AFET Bakanlığı olacak.

Ümit Özdağ: Yeni İttifaklara açığız SEÇİM 2023 Şanlıurfa Milletvekili Tanal'dan şok eden paylaşım: Oy verdiğiniz AK Parti yapsın SEÇİM 2023 Yapıcıoğlu: Biz Macron'un eli ile Kılıçdaroğlu'na vurmayız SEÇİM 2023 Bu iddialar çok konuşulur: 40 başkandan onay var mı? SEÇİM 2023