Bitlis'te yermal gölette trajik boğulma olayı

Bitlis'in Güroymak ilçesinde termal suya giren baba ve oğlu boğuldu. Olayın detayları ve kurtarma çalışmaları haberimizde.

Abone ol

Bitlis'in Güroymak ilçesinde, bölgede bulunan bir termal su göletinde meydana gelen boğulma olayı, yerel halkı derinden sarstı. 42 yaşındaki Cuma Bayri ve 14 yaşındaki oğlu İsmail Bayri, Muş'un Kırköy beldesinden gelen akrabalarıyla birlikte Budaklı kaplıcasına gitmek üzere yola çıktılar.

 

OLAYIN GELİŞİMİ

Kaplıcada bulunan termal suyun oluşturduğu gölete giren baba ve oğlu bir süre sonra gözden kayboldu. Durumun fark edilmesi üzerine, yakınları hemen yetkililere haber verdi.

KURTARMA ÇALIŞMALARI VE SONUÇ

İhbar üzerine olay yerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Kendi imkanlarıyla sudan çıkarılan Cuma Bayri, ambulansla Güroymak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı fakat burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

AFAD dalgıç ekipleri, İsmail Bayri'nin cansız bedenine ulaşmak için 45 dakikalık bir çalışma gerçekleştirdi. Baba ve oğlunun cenazeleri, otopsi için Güroymak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bitlis'in Güroymak ilçesinde termal suyun oluşturduğu gölete giren baba ve oğlu boğuldu. Durumu fark eden yakınlarının ihbarı üzerine olay yerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Baba ile oğlunun cenazeleri otopsi için Güroymak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Uluslararası Özgür Filistin Kongresi Başladı Gündem İzmirli Örümcek Adam, Türkiye'yi Geziyor Gündem Nevşehir'de Tragik Olay Gündem Otomotiv Sektöründe Doğrulanmış İlan Dönemi Gündem