Binali Yıldırım'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözler: 3. tur olsa Mehter Marşı ile Viyana'ya gider

28 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'dan çok çarpıcı açıklamalar geldi. Yıldırım, katıldığı bir televizyon programında Kemal Kılıçdaroğlu'nun milliyetçi söylemleriyle ilgili "İkinci turdayız, bunun üçüncü turu yok. Eğer olsaydı Kılıçdaroğlu kıyafetini giyer, Mehter Marşı’yla Viyana’ya doğru yola çıkardı." ifadelerini kullandı.

Abone ol

28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek 2. tur cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi partilerin çalışmaları devam ediyor. AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, tv100 Özel yayınında Erdoğan Aktaş ve Cansu Canan Özgen'in sorularını yanıtladı.

Binali Yıldırım'ın Ümit Özdağ'ın destek kararı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyaseti, asgari ücrete zam ve enflasyon hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

"İKİ GÜN İÇİNDE SİYASET ÇOK DAHA HAREKETLENECEK"
(Zafer Partisi'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı) Ümit Özdağ, Zafer Partisi'nin aldığı oyları mı masaya koydu? Yoksa ATA İttifakı adayı Sinan Oğan'ın oylarını mı masaya koydu? Veya ikisi de mi masaya koydu? Orada bir belirsizlik var. İttifak bileşenlerinin kim olduğunu biliyoruz. Altılı masa artı 1'di şimdi artı 2 oldu. Bu düzineye kadar gidecek. İhtiyaç olduğu kadar açıklanıyor. Kemal Bey, ittifak protokolünü imzaladı ama ittifak bileşenlerinden farklı farklı sesler gelmeye başladı. Kimisi 'biz ona tam yetki verdik, ona göre yapmıştır' dedi, kimisi 'protokolü basından gördük' dedi. Benim bildiğim kadarıyla bunların bütün işlemlerinde altı imza atılıyor ve sonra kamuoyu ile paylaşılıyordu. Burada görüyoruz ki tam bir mutabakat yok. Zafer Partisi, HDP gibi sonradan sisteme dahil olan bir parti olarak yer almış oluyor. İttifak ortaklarından HDP, bu maddelerin hiçbirine imza atmaz. İki gün içinde siyaset çok daha hareketlenecek.

"ZAFER PARTİSİ'NİN DESTEĞİ KATİYEN KATKI SAĞLAMAZ"
Zafer Partisi'nin desteği katiyen katkı sağlamaz. Burada güvensizlik tavan yapmış durumda. Siyasette ‘Dün dündür, bugün bugündür’ dönemi bitmiştir çünkü bugün herkes anlık takip ediyor. Söylenen her şey kaydediliyor ve insanlar bu çelişkileri görüyor

"KILIÇDAROĞLU MEHTER MARŞI’YLA VİYANA’YA DOĞRU YOLA ÇIKARDI"
1924 Anayasa'sının öngördüğü üniter devlet yapısıdır. Türkiye, parçalanamaz, bölünemez. Eyalet sistemine, özerklik sistemine kapalıdır. Bütün bunların altına imza atıyorsun ama bir tarafta bunların tersini söyleyen HDP ile de anlaşma yapıyorsun. Hangi Kılıçdaroğlu’na insanlar oy verecek? İkinci turdayız, bunun üçüncü turu yok. Eğer olsaydı Kılıçdaroğlu kıyafetini giyer, Mehter Marşı’yla Viyana’ya doğru yola çıkardı. Bu kadar hızlı değişim yaşayan bir aday karşımızda var.

"KEMAL BEY'İN YAPTIĞI OMURGASIZ BİR SİYASET"
Kemal Bey'in yaptığı omurgasız bir siyaset. 14 Mayıs'tan önce başka bir ağız, 14 Mayıs'tan sonra başka bir ağız. Bunlar milletin gözünden kaçmıyor. Bizim siyasetimizde söylediğimiz şeyi yaparız, yapamayacağımız şeyi söylemeyiz. Bunlar ana distribütör gibi her gün bir şey dağıtıyorlar. CHP’nin içinde yan gelip yatarak vekillik kazananlara Meral Hanım ‘Vermem’ diyor. Millet size yetki mi verdi? Kimin malını kime veriyorsun?

"EN BÜYÜK PROBLEMİMİZ ENFLASYON"
En büyük problemimiz enflasyon. Bir ülkede olabilecek en kötü şey enflasyon çünkü bu haksız servet transferine sebep oluyor. Özellikle sabit gelirli kesim bunun mağduru, üreten herkes para kazanıyor ama sabit gelirlileri enflasyona karşı korumak mecburiyetindeyiz. Mevcut enflasyonu kabul edip ücretleri yetiştirmeye çalıştırmak doğru bir tercih değil. Öncelikli hedefimiz enflasyonu olabildiğince aşağıya çekmektir.

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?
İcap ederse verilecek diye kamuoyuna açıklandı. Satın alma gücüne bakılacak. Normalde yıldan yılda zam veriliyordu, ilk defa biz geçen yıl enflasyonun çok artması nedeniyle 6 aylık asgari ücret düzenlemesine gittik. Burada enflasyon düşmeye başladı. Verilmesi gerekiyorsa bir miktar verilecektir. Burada esas mesele insanların kazançlarının erimemesidir.  Seçimden sonra geçim gündemiyle toplanılacak, yeni hükümet kurulacak, Meclis üyeleri yemin edecek, komisyonlar oluşacak ve çalışmalar başlayacak. Asgari ücret, hayat pahalılığı, kiralar gündemde.

KİRALARLA İLGİLİ YASAL DÜZENLEME GÜNDEME GELİR Mİ?
Var ama bir daha gerekirse gözden geçirilecek, nerede işlemeyen konular varsa buna bakılacak. Burada etkin denetim, işlerin rayına oturması mutlaka sağlanacak. Hem bu hem de temel gıdalarda bu yapılacak.

Özdağ: Oy vermezlerse vermesinler, hiç umurumda değil Gündem Çarşaflı kadınları dükkanından kovdu Gündem Zafer Partisi'nde istifa depremi! Gündem Özdağ'ın İmamoğlu sözleri gündemde: Kutsalı olmayan siyasetçi Gündem