Bilal Erdoğan'dan futbol dünyasına çağrı! Kışkırtıcı olmayın

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının hakemi Halil Umut Meler'e yapılan saldırı hakkında açıklamalarda bulundu. Kışkırtıcı olunmaması gerektiğini belirten Bilal Erdoğan, "Onlar için üzgünüm. Hakemlerimiz yıprandı" şeklinde konuştu.

Abone ol
  • Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı 'kabul edilemez' olarak niteledi.
  • Erdoğan, "İnsanlar devamlı kışkırtıcı olmak yerine sahaya, hakemle uğraşmak yerine de topla oynamaya yönelsin. Hakemlerimiz töhmet altında kala kala yıprandılar" ifadelerini kullandı.
  • Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, Ankaragücü Çaykur Rize maçından sonra hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu söyledi.

"Çok acı ve inanılmaz bir olay" diyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'de futbolun yenilenmesine ihtiyaç var. Borçlar içerisinde olan büyük kulüplerimiz altyapıda kaç gence hizmet ediyor? Bunların sorgulanması gerekiyor. Gençlerin boş kalmak yerine sporla zaman geçirmelerine emek harcanamaz mıydı? Bazıları başarısızlığına kılıf bulmak için birilerini suçlarken, bazıları da dikkat çekmek için bir şeyler yapmanın peşinde.

BU OLAY, BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLAYDI

  • Erdoğan yaptığı açıklamada, "İnsanlar devamlı kışkırtıcı olmak yerine sahada oynanan futbola, daha çok sporcunun yetişmesine, hakemle oynamak yerine topla oynamaya odaklansın." ifadelerine yer verdi.
  • Türk hakemleri için üzgün olduğunu ifade eden Bilal Erdoğan, "Futbol alanı epey gergindi, gerilimliydi, inşallah bundan sonra insanlar biraz köşelerine çekilir. Kameralar kendilerine yöneldi diye heyecanlanmaktan vazgeçip daha çok sporcu yetiştirmeye, daha çok barışa hizmet etmeye odaklanırlar." şeklinde konuştu.

Ehliyetine el konulduğu sırada o şöhret peşindeydi Gündem Refah kentine saldırı! 25 Filistinli hayatını kaybetti Gündem Çin'de 6,2 büyüklüğünde deprem Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda döndü Gündem