Beyaz Saray yetkilisinin 1 yıl arayla yaptığı açıklama ABD’nin Filistinli sivillere karşı ayrımcı tutumunu özetledi

İsrail, Filistin'de 7 Ekim'den bu yana bebek, kadın fark etmeden sivilleri katlederken dünya olanlara sessiz kalıyor. Özellikle ABD katliamın önüne geçmek bir yana İsrail'e mühimmat yığıyor. ABD'nin Filistin'deki katliama yaklaşımını en iyi özetleyense Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby'nin Ukrayna'daki sivillerin ölümü için kullandığı ifadeler ile Filistin'deki sivillerin ölümü için kullandığı ifadeler oldu.

Abone ol

İsrail-Hamas arasında başlayan savaş, Filistin'in Gazze şehrinde binlerce sivilin katledilmesiyle devam ederken Batı yaşananlar karşısında üç maymunu oynamaya devam ediyor.

ABD'nin samimi olmayan barış yanlısı açıklamaları bir yana, Hamas'ı terör örgütü olarak görmesi ve sivil katliamını meşrulaştırması ABD'deki Yahudiler tarafından bile protesto ediliyor.

UKRAYNALI SİVİLLER HAYATINI KAYBEDERKEN

İsrail'deki sivillerin ABD'nin umrunda olmadığını en iyi gösterense Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby'nin açıklaması oldu. Kirby Rusya-Ukrayna savaşı sırasında ölen Ukraynalı siviller için şu ifadeleri kullanmıştı:

“Kadınlar, hamile kadınlar öldürülüyor. Hastaneler bombalanıyor. Vicdana aykırı.”⁠

 FİLİSTİNLİ SİVİLLER HAYATINI KAYBEDERKEN

Filistin'de katledilen sivillerle ilgili geçtiğimiz gün bir açıklama yapan Kirby, bu kez tam tersi bir açıklama yaparak ABD’nin Ukraynalı ve Filistinli sivillere karşı ayrımcı tutumunu gözler önüne serdi:

“Bu bir savaş, bir çatışma. Kanlı, çirkin ve karmaşık olacak. Masum siviller zarar görecek. Keşke size farklı bir şey söyleyebilseydim. Bunun olmamasını diliyorum ama olacak.”⁠

Türk bayrağı dağıtan zabıta amiri bıçaklandı Gündem Kılıçdaroğlu partiyi devredeceğini açıkladı Gündem el-Ehli Baptist'ten sonra Şifa Hastanesi mi? Dünya Filistin'den dünyaya mesaj: İsrail'i ateşkes ilan etmeye zorlayın Dünya