Beş ev kadınından biri, 18 yaşından önce evlendirildi

İBB'nin İstanbul'da ikamet eden ev kadınlarını konu alarak yaptığı araştırmaya göre, yalnızca yüzde 32'si İstanbul doğumlu ve her beş ev kadınından biri, 18 yaşından önce evlendirildi.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da ikamet eden ev kadınlarını konu alan bir araştırma yaptı. Ev kadınlarının yaşam koşulları, beklentileri ve ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla yapılan araştırmada, kentin çeşitli semtlerinde yaşayan ve farklı sosyoekonomik grupları temsil eden ev kadınlarının yaşamları incelendi. Araştırma kapsamında iki binin üzerinde ev kadınıyla görüşüldü.

İSTANBUL'UN DİĞER YAKASINI GÖRMEDİLER

Dikkat çeken detaylardan biri de araştırmaya katılan kadınların yarısından fazlasının yaşadıkları yere göre, henüz İstanbul'un diğer yakasını görmemiş olmasıydı.

Kadınlar, genelde ailenin ihtiyaçlarını karşılamak için dışarı çıkıyor ve evin çevresinden uzaklaşmıyor.

HER BEŞ KADINDAN BİRİ, 18 YAŞINDAN ÖNCE EVLENDİRİLDİ

İstanbul'da ev kadınlarının yalnızca yüzde 32'si İstanbul doğumlu ve her beş ev kadınından biri, 18 yaşından önce evlendirildi.

Genç kadınlarda erken evlilik oranı belirgin şekilde düşerken eğitim düzeyi artıyor.

İstanbul'da araştırmaya katılan ve evli olan ev kadınlarının yüzde 64'ünün en az 11 yıldır evli olduğu görülüyor.

KYK Öğrenci bursu 1250 liraya çıktı Gündem 'Mavi Tik'in Türkiye fiyatı belli oldu! Kaç dolar olacak? Gündem "Tam bir facia, kabul edilemez" Siyaset EYT, Ocak ayına kaldı! EYT hareketini başlatan isim Mevlüde Türkoğul haberet.com'a konuştu! Ekonomi