Bayraktar olaydan 2 gün önce konuşmuş: "Telefonların içine kadar giriyorlar"

İsrail'in Lübnan'a önce çağrı cihazları sonra da telsizlerle düzenlediği saldırının ardından, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın saldırı olayından 2 gün önce uyarıda bulunduğu ortaya çıktı.

Abone ol

İsrail, son birkaç gündür Lübnan'ın Hizbullah unsurlarına düzenlediği siber saldırılarda 32 kişinin ölümüne sebep olurken binlerce kişinin de yaralanmasına sebep oldu.

Önce çağrı cihazlarını hedef alan İsrail, dün ise telsizlere siber saldırılar düzenleyip her birinin bomba gibi patlamasına neden olurken, yaşanan olay dünya gündeminin birinci sırasına oturdu.

SALDIRIDAN ÖNCE KONUŞMUŞ

Öte yandan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın İsrail'in Lübnan'a düzenlediği ilk saldırıdan tam 2 gün önce uzatılan bir mikrofona dikkat çeken cümleler sarf ettiği ortaya çıktı.

TEKNOFEST Roket Yarışması'nda açıklamalarda bulunan Bayraktar'ın "Uzayda bir bir yörüngeden diğer yörüngeye taşımak için yörünge transfer aracı inşa ediyoruz. Ancak asıl küresel konumlama sistemini oluşturacak alçak yörünge uydu takımı fırlatıyoruz. İki uydumuz da inşa edildi, yeni nesil koruma sistemi olacak. Amaç göklerdeki bağımsızlığımızı korumak. Bildiğiniz üzere artık küresel koruma sistemleri saatlerin içine kadar giriyorlar. Araçların içinden telefonlara kadar her şeyde var. Kendi sistemimizin olması egemenliğimiz açısından çok önemli" ifadelerini kullandığı görüntüler gündem oldu.

MİT'ten nokta oprasyon Gündem Zenginlerin en çok tercih ettiği şehirler açıklandı Gündem Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun yalanladığı protokolü paylaştı Gündem 16 ilin valisi değişti Gündem